Küçük tablette büyük kapışma

Apple, aylar süren spekülasyonların ardından 23 Ekim’de iPad mini tabletini teknoloji dünyasına sundu. iPad Mini, mobil cihaz piyasasındaki küçük tablet rekabetini iyice artıracak. iPad Mini’nin en büyük rakibi şüphesiz Android tabanlı tabletler ve Kindle Fire olacak.

Küçük tablette büyük kapışma
25 Ekim 2012 Perşembe 10:16 tarihinde eklendi, 1.778 kez okundu.

 

ABD’li elektronik devi Apple, iki gün önce San Francisco kentinde tanıttığı iPad Mini ile küçük tablet piyasasındaki rekabete ortak oldu.

Yaklaşık 21 cm genişliğinde ekrana sahip olan iPad Mini, kendisinden birkaç ay önce piyasaya sunulan Amazon Kindle Fire, Google Nexus 7 ve Samsung Galaxy Tab 2’ye iddialı bir alternatif olarak tüketicilere sunuldu.
 
iPad Mini’nin katılmasından önce Kindle Fire, Nexus 7 ve Galaxy Tab arasındaki çekişmeye sahne olan küçük tablet piyasası, ABD’de diğer markalara da pay kapma olanağı sundu. Bu markalar arasında BlackBerry üreticisi RIM’in Playbook’u, Barnes&Noble’ın Nook Tablet’i ve Acer’in Iconia tabletine de var. Analistler ise kapışmanın en çok dört marka arasında yaşanacağını tahmin ediyor:

NTV