Küçükçekmece'de banka soygunu

Küçükçekmece'de bir banka şubesini soyan silahlı 2 kişi, taksi ile kaçmaya çalışırken çaldıkları 74 bin lirayla birlikte polisin takibi sonucu Avcılar'da yakalandı.

Küçükçekmecede banka soygunu
10 Ocak 2014 Cuma 17:42 tarihinde eklendi.
Olay, saat 15.00 sıralarında, Küçükçekmece Beşyol Mevkii'nde bulunan banka şubesinde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, müşteri gibi bankaya giren iki kişiden biri, cebinden çıkardığı tabancayı, güvenlik görevlisinin başına dayadıktan sonra tabancasını aldı. Vezneye yönelen ikinci kişi ise tabancasını veznedarın başına doğrultarak, "Kimseye zarar vermeyeceğiz. Paraları çantaya koy" dedi. O sırada bankada bulunan onlarca müşteri korkuya kapılarak üst kata çıktı. Yaklaşık 2 dakika içinde veznedeki 74 bin lirayı alan 2 soyguncu, hızla bankadan çıkarak E-5 Karayolu'nda durdukları bir taksiye bindi. 
 
BİRİ TAKSİDE, DİĞERİ YAYA OLARAK KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI
 
İhbar üzerine harekete geçen polis, soyguncuların bindiği taksiyi Avcılar Firuzköy sapağında durdurdu. Şüphelilerden biri taksi içerisinde yakalanırken, başına silah dayayan ikinci kişi taksiden inerek polisin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Daha sonra trafikten yararlanan şüpheli, karşı yöne geçerek polisin elinden kurtuldu. Ancak soyguncu kendisini takip eden ekipler tarafından silahıyla birlikte yakalandı. İki şüpheli de sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
 
VEZNEDAR HASTANEYE KALDIRILDI
 
Olay sonrası fenalık geçiren bankanın kadın veznedarı, yakındaki bir hastaneye kaldırıldı. Burada kendine gelen veznedar daha sonra bankaya gelerek polise ifade verdi. Belindeki tabanca soyguncular tarafından gasp edilen güvenlik görevlisi ise, şube önünde polise yaşananları uygulamalı olarak anlattı. Belindeki tabanca kılıfının da boş olduğu görülen 
 
güvenlik görevlisi, daha sonra veznedarla birlikte ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. 
 
ÇOK RAHATTILAR, YÜZLERİ MASKELİ DEĞİLDİ
 
Soygun sırasında oğlu ile bankada olduğunu söyleyen görgü tanıklarından  İzzet Yılmaz, "Yüzlerinde maske yoktu. İçeri girip biri güvenlikçiye diğeri vezneye yöneldi. Daha sonra biri güvenlikçinin başına silah dayayıp etkisiz hale getirdi. Diğeri de veznedara silah dayayıp paraları istedi. O sırada içeri de 15-20 kişi vardı. Ben silahı görünce çocuğumu alıp üst kata çıktım. İlk anda veznedar bağırdı. Soyguncu, 'bağırma kimseye bir şey yapmayacağız, paraları alıp gideceğiz' dedi. Çok rahattılar, hiç soyguncu gibi değillerdi. 2-3 dakika içerisinde her şey oldu" diye konuştu. 
 
Soygunun ardından olay yeri inceleme ekipleri bankaya gelerek inceleme yaptı. Polisin olayla ilgili çalışması sürüyor. 

DHA