Küçük'ten BDP'li Kaplan'a tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük, ''KKTC'nin demokrasi, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan, laik bir cumhuriyet olduğunu'' belirtti.

Küçükten BDPli Kaplana tepki
31 Ekim 2011 Pazartesi 18:31 tarihinde eklendi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın, bir öğrenci grubunun ziyaretinde KKTC'ye yönelik yaptığı ve basına yansıyan sözlerine tepki göstererek, "Hükümetimiz asayişi bozucu bir konuda kimseye ayrıcalık tanımamakta kararlıdır" ifadesini kullandı. 
    
BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın KKTC'ye yönelik "mesnetsiz, seviyesiz, devleti aşağılayıcı hakaret içeren" açıklamalarının ülkede rahatsızlık ve üzüntü yarattığını ifade eden Başbakan Küçük, KKTC devletinin demokrasi, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan laik bir cumhuriyet olduğunu vurguladı. 
    
Başbakan Küçük, açıklamasında şunları kaydetti: 
    
"Hükümetimizin de kamu düzeni, genel ahlak, sosyal adalet, ulusal güvenlik, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Üniversitelerimiz ülkemizin güzide kuruluşlarındandır. Çeşitli ülkelerden binlerce öğrencinin eğitim gördüğü bu güzide eğitim kurumlarımızın, siyasi ideolojilerin gösteri merkezi haline gelmemesi, getirilmemesi ve kurumun eğitim imajının zedelenmemesi yönünde de gerekli tedbirleri süratle almak, ülkemizde eğitim gören gençliğe karşı da vazgeçilmez sorumluluğumuzdur." 
    
Başbakan Küçük, gerek üniversite yönetimlerinin, gerekse hükümetin bu konuda gerekli kararı almaktan imtina etmeyerek, din, dil, ırk ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin gerçek devlet olgusunun gerektirdiği bir tavır ortaya koyduğunu vurguladı. 
    
Hükümetin asayişi bozucu bir konuda kimseye ayrıcalık tanımamakta kararlı olduğuna kaydeden Küçük, açıklamasını şöyle tamamladı: 
    
"Hal böyleyken, BDP Milletvekili Kaplan'ın ülkemizi aşağılayıcı açıklamalarını sadece kendi siyasi görüşünün bir ürünü olarak değerlendirmekteyiz. Sınır dışı kararı üniversitenin güvenlik meselesidir. Bakanlar Kurulu, kamu düzenini bozucu, ülke barışını tehdit edici tutum nedeniyle sınır dışı kararı almıştır. KKTC'de çeşitli ülkelerden gelen 46 bin üniversite öğrencisi mevcuttur. Bunların bilim yönündeki gayretlerini, huzurlarını bozmaya yeltenen kim olursa olsun kararlarımızı devlet sorumluluğu gereği kararlılıkla almaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim."