Kulağında boncukla 7 yıl yaşadı

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ali Kocatürk'ün 7 yıl önce kulağına soktuğu yarım santimetre çapındaki nazar boncuğu, başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

Kulağında boncukla 7 yıl yaşadı
31 Temmuz 2011 Pazar 12:06 tarihinde eklendi, 1.690 kez okundu.

    
Salihli'deki özel bir hastaneye kulak ağrısı şikayetiyle başvuran Kocatürk'ü muayene eden Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Zeynal Han, Kocatürk'ün sağ kulağında yabancı bir cisim olduğunu fark etti. 
    
Hastasına vakit geçirmeden müdahale eden Han, Kocatürk'ün kulağından yarım santimetre çapında bir nazar boncuğu çıkardı. 
    
Ali Kocatürk, boncuğun 6 yaşından beri orada olduğunu anlatarak, "Yaşadığım problemin boncuk kaynaklı olduğunu ben de bilmiyordum. Doktorum kulağımdaki boncuğu fark edince, ben ondan sonra çocukluğumda kulağıma boncuk soktuğumu hatırladım. Çocuktum. Tehlikeli olduğunu bilmiyordum. Oynarken yanlışlıkla kulağıma nazar boncuğu sokmuşum. Aileme de söylemeye çekinmiştim. Ancak şimdi çok rahatladım. Meğer kulak ağrılarım o boncuk yüzündenmiş. Doktoruma çok teşekkür ederim" diye konuştu. 
    
Baba Yaşar Kocatürk, oğlunun uzun yıllardır kulak ağrısından şikayetçi olduğunu belirterek, duruma çok şaşırdıklarını söyledi. Baba Kocatürk, "Şimdi çocuğum çok rahat duyuyor ve ağrısı da dindi" dedi. 
     
-"BÖYLE BİR VAKAYA İLK KEZ RASTLIYORUM"- 
     
Opr. Dr. Han da Ali Kocatürk gibi bir vakaya ilk kez rastladığını belirterek, 7 yıldır kulakta kalan boncuğun çocuğun sağlıklı işitmesine engel olduğunu söyledi. Han, "Çocuğumuz, derste öğretmenini net olarak duyamama, algılayamama, sesin yönünü tayin edememe gibi sıkıntılar yaşıyordu" diye konuştu. 
    
Boncuğu çocuğa zarar vermeden çıkardıklarını dile getiren Han, "Çocuğumuz şimdi çok rahat bir şekilde duyabiliyor, algılayabiliyor. Çıkarmasaydık işitme güçlüğü devam ederdi. Boncuk içeriye kaçıp kulak zarını ve orta kulağa zarar verebilirdi. Sürekli enfeksiyonlara yol açabilirdi. Veya ileriye dönük ciddi işitme kayıplarıyla sonuçlanabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.