Küllerin arasından 2 ceset çıktı

Bağcılar'da mobilya ve yatak imalatı yapılan atölyede çıkan yangının ardından yapılan enkaz çalışmasında 2 cesede ulaşıldı.

Küllerin arasından 2 ceset çıktı
27 Temmuz 2013 Cumartesi 00:04 tarihinde eklendi, 1.255 kez okundu.
Bağcılarda mobilya ve yatak imalatı yapılan bodrum kattaki bir fabrikada süngerlerin tutuşması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin girmekte zorlandıkları fabrikada mahsur kalanın olup olmadığının belli olmadığı çalışmaların devam ettiği belirtildi.
 
Bağcılar Barbaros Mahallesi Mahmutbey Caddesi 16. Sokak'ta bodrum katta bulunan bir fabrikada öğlen 13.30 sıralarında yangın çıktı. Mobilya ve yatak üretimi yapan fabrikadaki işçiler panik halinde dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine Bağcılar, Şişli, Kocasinan, Fatih ve Bakırköy itfaiye ekipleri sevk edildi. Sünger yandığı ve bina içinde kimyasal maddeler olduğu için yangın kısa sürede büyüdü.

Fabrika bodrum katta olduğu için itfaiye görevlileri yangının başladığı yere inmekte zorlandı. Bina içinden çıkan duman bir anda sokağı doldurdu. Dumandan etkilenen vatandaşlar evlerine kaçıştı. Bazı itfaiye görevlilerinin yoğun dumandan etkilendiği görüldü.
 
Yetkililer, yangının çıkış sebeninin net olarak tespit edilemediğini ancak çalışanlardan aldıkları bilgiye göre elektrik kontağından kaynaklandığını belirtti. Öte yandan fabrikada mahsur kalanın olup olmadığının belli olmadığı ancak araştırmaların devam ettiği bildirildi.
 
"BEDAŞ YETKİLİLERİ TRAFOYU PATLATTI"
 
Bağcılar Barbaros Mahallesi Mahmutbey Caddesi 16'ncı Sokak'ta bodrum katta bulunan bir atölyede saat 13.30 sıralarında yangın çıktı.Yangınla ilgili olarak konuşan işçiler Bedaş çalışanlarının trafoyu patlattıklarını iddia ettiler.
 
Atölyede çalışan işçilerden Cemalettin Tuzlu, "Bedaş yetkilileri, atölyenin yanında bulunan trafoda çalışma yapıyordu. Trafoyu patlattılar. Bunun üzerine bizim atölyeye ait kablolar yanmaya başladı. Bedaş yetkilileri kaçıp, gitti. Biz o sırada Cuma namazındaydık. Sünnetini kılıyorduk. Tam o sırada patlama olunca camiyi komple boşalttık" dedi.
 
Başka bir çalışan ise, yangında dumandan etkilenen çalışma arkadaşlarını çıkardıklarını, ancak yoğun duman nedeniyle alt kata inemediklerini söyledi. İtfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.
 
ATÖLYE YANGININDA İKİ İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI
 
Bağcılar'daki bir atölyede saat 13.30 sıralarında çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, yoğun dumanı tahliye ettikten sonra atölye içerisinde enkaz çalışması yaptı. Yaklaşık 6 saat sonra itfaiye ekipleri önce bir işçinin cesedine ulaştı. İşçinin cansız bedeni enkazdan çıkarıldıktan kısa süre sonra bir başka işçinin daha cesedine ulaşıldı. İlk belirlemelere göre isimleri Yakup Irmak (25) ve Hakan Şaşmaz (45) olan işçilerin, dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

Irmak ve Şaşmaz'ın cansız bedenleri itfaiye ekipleri tarafından ceset torbasına konularak, ambulansa taşındı. Atölye önünde bekleyen aileler ve işçiler cesedi kendilerine göstermedikleri gerekçesiyle polis ve itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Cenazeler ambulansla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olay yerindeki incelemeler sona erdi.

DHA