"Kulüp faaliyeti neden sorun oldu?"

Dicle Üniversitesi(DÜ) Rektörü Ayşegül Jale Saraç, üniversitede öğrenci kulüplerinin sürekli çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu, bu zamana kadar da hiçbir sorunun yaşanmadığını söyledi.

10 Nisan 2013 Çarşamba 19:05 tarihinde eklendi.

 

Olayların kulüp faaliyeti bahanesiyle çıkmasının çok ilginç olduğunu belirten Saraç, provokasyon ihtimaline dikkati çekerek, “Neden bugün oldu? Tüm Türkiye’de bu süreci akamete uğratma gibi kamuoyu ve bizlerin aklına gelen bu. Bugüne kadar hiçbir şey yokken, her gün kulüpler bu şekilde faaliyetlerini yaparken ne oldu da birden bire bir kulübün faaliyet sorun oldu?” sorularını sordu.
 
Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç, Türkiye’de güzel bir sürece girildiğini, bu sürecin başarılı bir şekilde devamı için millet olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Sürecin akamete uğratılması için Türkiye’de çeşitli illerde ve üniversitelerde provokasyonların yapıldığını kaydeden Saraç, Dicle Üniversitesi’nde de son günlerde provokatif olayların yaşandığını dile getirdi. Üniversitede yaşanan olayları yönetim olarak takip ettiklerini ifade eden Saraç, olayları kastederek, “Tahminimize göre üniversitemizde de böyle bir süreç yaşanmakta.” ifadesine yer verdi. 
 
Üniversitenin normalde çok huzurlu bir mekan olduğunu dile anlatan Saraç, şunları söyledi: “Türkiye'nin en huzurlu üniversitelerinden birisi. Bu huzur ortamını son birkaç gün içerisinde bozmaya yönelik provokatif olaylar yaşandı maalesef. Aslında olayın çıkışına baktığımızda çok basit bir olaydan başlamış gibi gözüküyor. Üç gündür biz yönetim olarak son derece hassasiyetle bu konuyla ilgileniyoruz. Gerek bizler, gerek bu konuda gerekli kurumlarla iş birliği yaparak bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.” 
 
Saraç, senato toplantısı sonrasında üniversitede eğitimde 3 günlük ara verme kararı alındığını açıkladı. Üniversitede öğrenci kulüplerinin çok sık faaliyet yaptıklarını, zaman zaman aynı gün 3 -4 kulübün faaliyette bulunduğu bilgisini veren Saraç, olayların kulüp faaliyetinde çıkmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Neden bugün oldu? Tüm Türkiye’de bu süreci akamete uğratma gibi kamuoyu ve bizlerin aklına gelen bu.

Bugüne kadar hiçbir şey yokken her gün kulüpler bu şekilde faaliyetlerini yaparken ne oldu da birden bire bir kulübün faaliyet sorun oldu? Katılımcılara baktığınızda çocuklar, kadınlar. Öyle değişik bir şey de yok. Halka da açık bu konferanslarımız. Ne oldu? Bence konunun ana püf noktası bu. Bizleri bu konuda en çok düşündüren konu bu. Bu da sürecin akamete uğratılmasıyla ilgili provokatif eylemlerden birinin de burası olduğunu düşündürüyor bizlere.”
 
Saraç, olaylarda 4 öğrencinin yaralandığını; bunlardan birinin ayağından, 2 öğrencinin kalçasından, bir öğrencinin ise karnından yaralandığını söyledi. Bir başka öğrencinin ise hem göğsünden hem karnından yaralandığını dile getiren Saraç, üniversiteyle alakası olmayan bir kişinin de yaralandığını kaydetti.

CİHAN