Kulüpler Birliği topu Federasyona attı

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı 58. maddeyi görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi. Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören toplantının ardından açıklama yaptı.

Kulüpler Birliği topu Federasyona attı
05 Ocak 2012 Perşembe 17:09 tarihinde eklendi.

 

Demirören "Evrensel hukuk kuralları gereği yargılamanın sonucunun beklenmesi, TFF'nin de bir an önce savunmaları alması gerekmektedir" dedi.
 
İşte Demirören'in açıklamaları;
 
"Öncelikle TFF’nin aldığı Genel Kurul kararında bizim tavsiyemiz alınmadı. TFF bu kaosta sorunları tartışmak için bizi Genel Kurul’a davet ettiler.
 
Kulüpler Birliği Türk futbolunun durumundan endişe duyuyor. Vakıf, gelinen noktadaki sorumlulukları kabul eder, futbolun hak ettiği yere gelmesi için çalışır. TFF’nin temel görevinin futbolumuzun yönetilmesi kadar desteklenmesi de olduğunu bilir ve destekleriz. Vakıf olarak her türlü projeler hazırlar ve destekleriz. Şike ve teşvik gibi olaylara sonuna kadar karşıyız. Türk futbolu global bir güç. Hedef uluslararası başarıdır.
 
58. maddede değişimi kabul etsek de bu değişiklikde sorumluluk TFF’dedir. Genel Kurul’a katılınmaması talebine rağmen bu Genel Kurul'a birlik olarak katılacağız. Türk futbolunun selameti için bu sürecin sonuna gelinmesi esastır. Talimatlar doğrultusunda kişi ve sorumluların ifadelerin alınması en uygunudur.
 
Ankaragücü Başkanı'nın toplantıyı terk etmesi kendi kararıdır. Onun dışında herkes burada. Kimsenin beklemediği bu kaosu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Hata yapan cezasını çekecektir.
 
Bugüne kadar herhangi bir savunma hakkı kullandırılmadan, kişi ve kurumlara ceza verilmesi evrensel hukukla bağdaşmamaktadır. Evrensel hukuk kuralları gereği yargılamanın sonucunun beklenmesi, TFF'nin de bir an önce savunmaları alması gerekmektedir. Federasyon, kararını tereddütsüz bir şekilde vermelidir."