Kulüpler Play Off istemiyor

Kulüpler Birliği'nde alınan karar Federasyona iletildi. Ayrıca, yayıncı kuruluş ile sözleşme uzatma kararı da Rekabet Kurulu'na götürüldü.

Kulüpler Play Off istemiyor
25 Nisan 2012 Çarşamba 08:44 tarihinde eklendi.

 

Süper Lig'de yer alan kulüplerin yetkilileri dün Ankara'da iki önemli başlığı görüşmek üzere toplandı.
 
Play off sistemi ve yayıncı kuruluşla sözleşme uzatma konuları masaya yatırılırken, toplantıdan Federasyona "Biz artık play-off istemiyoruz" mesajı gitti.
 
Yayıncı kuruluşla sözleşmenin 3 yıl daha uzatılması konusunda fikir birliğine varılırken, konu Rekabet Kurulu'na aktarıldı.
 
Bir süre önce TFF’den bir yetkilinin, "Önümüzdeki sezon play-off’un devam edip etmeyeceğini kulüplere soracağız" açıklaması karşılığını buldu. Dün toplanan Kulüpler Birliği’nin, Federasyona play off sistemini yeni sezonda istemediklerine dair dilekçe yazdıkları öğrenildi. Önce play off’un devam etmesini isteyen Trabzonspor’un da daha sonra tavır değiştirdiği kaydedildi.
 
Birliğin masya yatırdığı diğer konu da yayıncı kuruluş ile sözleşmenin 3 yıl daha uzatılmasıydı ve fikir birliğine varıldığı belirtildi.
 
Zirvenin ardından Rekabet Kurulu'na alınan kararın iletildiği ve "sözleşmeyi uzatmak istemeniz yasal hakkınız" yanıtı alındığı kaydedildi.
 
2 yıllık daha kontratı olan yayıncı kuruluşun, uzatma yapılacak yeni kontratta erken ödemeli yüzde 5-10 zam vaadinde bulunduğu biliniyor.