Kumanyadan 50 kişi zehirlendi

Batman'da taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere dağıtılan ve dürüm dönerden oluşan kumanyadan yiyen aralarında öğrencilerinde bulunduğu yaklaşık 50 kişi zehirlendi. Hastaneye kaldırılan zehirlenenler tedavi altına alındı.

Kumanyadan 50 kişi zehirlendi
17 Eylül 2013 Salı 19:48 tarihinde eklendi.
 
Batman'ın Oymataş, Şeyh Çoban ile Yaylıca köylerinden kente merkezindeki okullara taşımalı sistemle gelip eğitim alan öğrencilere, bugün üstlenici firma tarafından dürüm dönerden oluşan kumanya dağıtıldı. Kumanyayı alıp köylerine götüren öğrencilerin bazıları kendileri yerken bazıları da ailelerine verdi. Kumanyadan yiyenlerde bir süre sonra, baş, karın ağrısı ve kusma baş gösterince durum yetkililere bildirildi.
 
Köylere giden ambulans ve özel araçlarla alınan zehirlenen yaklaşık 50 kişi Batman'daki hastanelere getirilerek tedavi altına alındı. Şeyh Çoban Köyü sakinlerinden Şirin Kort, "Öğrencilere dağıtılan döneri bazı köylüler de yiyince kusma ve halsizlik belirtileri baş gösterdi.

İlk işimiz çocukları hastanelere kaldırmak oldu. Dürüm dönerdeki etin eski olduğunu tahmin ediyoruz. Çocuklar okula başladığının ikinci gününde böyle zehirlenme vakasının yaşanmasının şokundayız" dedi.

DHA