Kumluca yangınında O şüphe

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Erentepe Mahallesi ve Adrasan'daki iki yangının çıkış noktalarının yerleşim alanları olduğu üzerinde duruluyor.

Kumluca yangınında O şüphe
01 Temmuz 2016 Cuma 11:21 tarihinde eklendi.
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Erentepe Mahallesi ve Adrasan'daki iki yangının çıkış noktalarının yerleşim alanları olduğu üzerinde duruluyor.
 
Erentepe'deki yangının elektrik tellerinden kaynaklı olduğu yönünde bölgede keşif yapılacak. Keşif sonrası ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacak. 
 
Kumluca İlçesi'nde 24 Haziran'da Erentepe Mahallesi'nde başlayan yangın yaklaşık 2 gün sürdü. İki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos'a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi'ndeki bu yangında, açıklanan rakamlara göre 500 hektar alan zarar gördü. Hasara ilişkin ön tespitlerde Erentepe Mahallesi'nde 20 ev, 3 ağıl, 4 samanlık ve 40 çitçiye ait 80 dekar, 60 çiftçiye ait 300 dekarlık bahçe, Toptaş Mahallesi'nde 2 ev, 1 depo, 20 çiftçiye ait 40 dekar sera, 1 çiftçinin 10 dekar bahçesi, Belen Mahallesi'nde 12 çiftçiye ait 55 dekar bahçe, Sarıkavak Mahallesi'nde ise 1 çiftçiye ait 30 dekar bahçe yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
 
26 Haziran Pazar günü de Adrasan'da Oba Mahallesi'nde ayrı bir yangın daha başladı. Seylemit Mahallesi'nden Olimpos tatil beldesine doğru ilerleyen bu yangın 1.5 günde kontrol altına alındı. Bu yangında da 13 ev ile 150 hektar alan zarar gördü. 
 
ÇIKIŞ NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR
 
Her iki yangına ilişkin ilgili birimlerden oluşturulan uzman ekiplerin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ayrıca yangınların sebebine ilişkin de jandarmanın çalışmaları sürüyor. Jandarma keşif çalışmalarını tamamladıktan sonra elde edilecek bulgular doğrultusunda Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yangına sebebiyet verdiği düşünülen kişi veya kurumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. 
 
ELEKTRİK TELLERİNDEN SIÇRAYAN KIVILCIM ŞÜPHESİ
 
Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, iki yangına ilişkin çıkış nedenleri konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılmadığını belirtti. Faik Yılmaz, Erentepe'deki yangının, görgü tanığı vatandaşların ifadelerine göre Akdeniz İletim A.Ş. veya Akdeniz Dağıtım A.Ş.'ye ait olduğu kaydedilen elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu sıçrayan kıvılcımlardan çıktığının tahmin edildiğini söyledi. Yılmaz, buna ilişkin jandarma ekiplerinin çıkış noktasında keşif yapacağını ve buna göre savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti. Bununla ilgili şahit olacak vatandaşlar olduğunu da belirten Yılmaz, tutanak tutulduğunu da dile getirdi. 
 
Adrasan'daki yangının da ormanlık alanda değil, mahallede ve ziraat alanında başladığını belirten Faik Yılmaz, "Her iki yangın da ormanlık alanda değil mahallede başlayıp ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle ormana sıçrıyor ve en net bilinen bu. Bir evin önünde başlıyor" dedi. 
 
Bölgedeki yangınlarda ne kadar orman, ne kadar orman olmayan alan, ev, tarım arazisinin zarar gördüğüne ilişkin kesin hasar tespit çalışmalarının da tamamlandıktan sonra açıklanacağı ifade edildi.

DHA