Kupanın sahibi Dynamo Kursk

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinin ikinci maçında sahasında Kayseri KASKİ Spor'u 75-52 yenen Rusya'nın Dynamo Kursk takımı, kupanın sahibi oldu.

Kupanın sahibi Dynamo Kursk
22 Mart 2012 Perşembe 19:40 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.

Oyuna hızlı başlayan Rus takımı, Snow ve Bimbaite ile boyalı alanda etkili oldu ve birinci periyodu 24-13 üstün tamamladı. 
    
Üstünlüğünü ikinci periyotta da sürdüren ve özellikle ribauntlarda etkili olan Dynamo Kursk, devreyi 13 sayı farkla 38-25 önde geçti. 
    
Üçüncü periyotta yabancı oyuncularıyla oyunda üstünlük kurmaya çalışan Kayseri KASKİ Spor, Sanders'ın dış şutlardaki başarısızlığı nedeniyle etkili olamadı. 
    
Savunma ribauntlarında da üst üste hatalar yapan Türk temsilcisi, rakibinin sayı üretmesine ise engel olamadı. Ev sahibi ekip, bu çeyreği de 56-39 önde kapattı. 
    
Maçın bitimine 5 dakika kala farkı 19 sayıya çıkaran Dynamo Kursk, son dakikaya kadar aradaki farkı korudu. Maçtan 23 sayı farkla 75-52 galip ayrılan Rus temsilcisi, Kayseri KASKİ Spor'un finalin ilk maçındaki 14 sayılık avantajını geride bırakan bir sonuç elde ederek kupayı müzesine götüren taraf oldu. 
    
Karşılaşmayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, belediye bürokratları, iş adamları ile Kursk'ta dil eğitimi için bulunan bir grup Türk öğrenci de izledi. 
    
Ellerindeki Türk Bayrakları ile Kayseri KASKİ Spor'a destek veren yaklaşık 100 kişi, maçın ardından salonu büyük bir üzüntüyle terk etti.