"Kuraklık için gerekli tedbirleri aldık"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi kabulünde yaşanan kuraklıkla alakalı konuştu. Eker, "Kuraklıktan fazla etkilenmemek için de gerekli tedbirlerin aldık." dedi.

Kuraklık için gerekli tedbirleri aldık
19 Şubat 2014 Çarşamba 18:04 tarihinde eklendi.



Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede konuşan Riciardone, Türkiye ile ABD arasında uzun yıllara dayanan dostluk ilişkisi bulunduğunu söyledi. Ricciardone, zaman zaman ikili ilişkilerde dalgalanma olsa da Türkiye ile Amerikan ilişkilerinin sağlam temeller üzerine oturduğunu kaydetti.

Müttefik 2 ülkenin siyasi işbirliğinin yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkilerinin de örnek düzeyde olduğunu kaydeden Ricciardone, kendisinin de özel olarak bir Türkiye sevdalısı olduğunu vurguladı.

Ricciardone, kızının Adana da görevli iken dünyaya geldiğini, bu bölgede birçok dostu bulunduğunu, bunun da Türkiye sevgisini artırdığını bildirdi.

"ZAMAN ZAMAN YAŞANAN GERGİNLİK İYİ İLİŞKİLERİ BOZAMAZ"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de 2007 yılında yaşanan kuraklık dışında Türk tarımının son 10 yılda hep büyüme gösterdiğini söyledi. 10 Yıllık büyüme oranının ortalama 2,2 düzeyinde olduğunu anlatan Eker, kuraklıktan fazla etkilenmemek için de gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Dicle ve Fırat Nehirleri üzerinde elektrik üretme ve sulama amaçlı çok sayıda baraj yapıldığını belirten Eker, halen yapımı süren barajların tamamlanmasıyla bölgede 1,5 milyon hektarlık alanın sulu tarıma açılacağını bildirdi. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri’nin sağlam iki müttefik olduklarını belirten Eker, çevresel etkiler sebebiyle 2 ülke ilişkilerinde zaman zaman yaşanan gerginliklerin iyi ilişkileri bozamayacağını söyledi.


CİHAN