Kurban keserek seçim bürosu açtı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, seçim ziyareti için gittiği Ayaş’ta dualarla karşılandı.

Kurban keserek seçim bürosu açtı
31 Ocak 2014 Cuma 16:48 tarihinde eklendi.

Mansur Yavaş’ın katıldığı İlçe Seçim Bürosu'nun açılışı kurban kesilerek yapıldı. Kesilen kurbanın kanı Yavaş’ın alnına sürüldü. İlçede vatandaşlara seslenen Yavaş, televizyonlarda ve sosyal medyada kendisine yönelik ortaya çıkan iddialara cevap verdi. Yavaş, “Haksız yayın yapılıyor. Biz onlara artık cevap vermeyeceğiz. 30 Mart’a kadar kulaklarımız kapalı, gözlerimiz kör. Hasretle 31 Mart’ı bekliyoruz. Ondan sonra biz konuşacağız. Ben onları Allah’a havale ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları için Ankara’nın Ayaş ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ı makamında ziyaret eden Yavaş, ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra köy muhtarlarıyla bir araya gelen Yavaş, vatandaşlardan destek istedi. Taksicilerle de görüşen Yavaş, daha sonra ilçe pazarında vatandaşlarla bir araya geldi.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINDA KURBAN KESİLDİ

Partililerle cuma namazını Şeyh Muhittin Camii’nde kılan Yavaş, namazın ardından İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta köyün imamı tarafından dualar okundu. Daha sonra ise büronun önüne getirilen kurban kesildi. Bu sırada bir partili kurbanın kanını Belediye başkan adayı Mansur Yavaş ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın alnına sürdü. Partililer daha sonra seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

"31 MART’A KADAR SUSACAĞIZ"

Ayaş Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Belediye başkan adayı Yavaş, hizmet için başkanlığa aday olduğunu ve birlik beraberlik içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. “Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklif ettiğinde kendisinin birlik ve beraberliğin, uzlaşının ve toplumsal barışın gerektirdiği için bu şekilde davrandığını belirtti.” diyen Yavaş, kavga dönemlerinin geride kaldığını ve bundan sonraki işlerinin Ankara’nın ve ilçelerinin kalkınması olduğunu söyledi.

Yavaş, şöyle konuştu: “Bizler yıllardır kavga eden insanlar değildik. Belki arada gerginlik vardı. O da bizim kuşaklarda. Şimdi o da yok. İnsanlar birbirini kucaklamış, sağcı, solcu demeden şimdiden bir araya gelmiş ve Ankara’nın başkanını seçmeye karar vermiş. Seçimden sonra rozetimi çıkartıp herkesin başkanı olacağım diyordum. Ama herkes şimdiden birlik ve beraberliği tesis etmiş bulunmaktayız. Bu birlik ve beraberlik Türkiye’nin her yerine yanşayacak. Güzel ülkemiz huzur bulacak. Ankara’nın bütün ilçeleri ve köyleri Avrupa’da nasılsa öyle olacak. Bundan sonra Ankara’nın bütün kaynakları Ankara için harcanacak. 30 Marttan sonra yeni bir yönetim gelecek. Bu bölge tüm ihtişamıyla ortaya çıkacak.”

Kendisine yöneltilen iddialara da cevap veren Yavaş, “Bir TV var, bir süredir haksız yayın yapılıyor. Biz onlara artık cevap vermeyeceğiz. 30 Mart’a kadar kulaklarımız kapalı gözlerimiz kör. Hasretle 31 Mart’ı bekliyoruz. Ondan sonra biz konuşacağız. Ben onları Allah’a havale ediyorum. Ama ben kendimi hemşehrilerime emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 


CİHAN