"Kurban kesmek Şaman geleneği"

Profesör Zekeriya Beyaz'dan sonra kurban kesme konusundaki en tartışmalı ikinci açıklamayı Muhalif İslamcı yazar İhsan Eliaçık yaptı. Habertürk ekranlarında Pelin Çift'in programına konuk olan Eliaçık, kurban kesmenin Şaman geleneği olduğunu savundu.

Kurban kesmek Şaman geleneği
24 Ekim 2012 Çarşamba 09:48 tarihinde eklendi, 2.548 kez okundu.

İlahiyatçı Profesör  Zekeriya Beyaz'dan sonra kurban kesme konusundaki en tartışmalı ikinci açıklamayı Muhalif İslamcı yazar İhsan Eliaçık yaptı. Habertürk ekranlarında Pelin Çift'in programına konuk olan Eliaçık, kurban kesmenin Şaman geleneği olduğunu savundu.


İşte İhsan Eliaçık'ın o açıklamaları
 
"Hacca gitmeyenlerin kurban kesmesine gerek yoktur. İslamda 3 mezhebe göre kurban hacca gidenler tarfından yerine getirilir. Sadece hanefi mezhebindeki küçük bir gruba göre herkes kurban kesmelidir. Kevser suresinde namaz kıl, kurban kes dendiği iddia edilir.
 
Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tercih ettiği görüş marjinal bir görüştür. Çoğunluğun görüşü benim savunduğum görüştür. durum amuda kaldırılarak farklı gösteriliyor.
 
Türkiye özelinde kurbanın bu kadar yaygın olmasının sebebi İslamiyetten ya da Kur'an'dan kaynaklanmıyor, Şaman kültüründen kaynaklanıyor."