'Kurban yasaklansın' dedim, çünkü...

Çarpıcı açıklamalarıyla gündemi meşgul etmeyi başaran eski manken yeni televizyoncu Pelin Batu'dan itiraf geldi.

Kurban yasaklansın dedim, çünkü...
18 Kasım 2012 Pazar 11:55 tarihinde eklendi, 1.092 kez okundu.

 

Pelin Batu, Habertürk'te Simge Fıstıkoğlu'nun programına katıldı.
 
Canlı yayında ünlü televizyoncuya kurban bayramı ile ilgili söylediği sözler soruldu. İşte Pelin Batu'dan 'Kurban Bayramı yasaklansın' sözlerine açıklama:
 
'Kurban meselesinin bu kadar patladığın farkında değildim. Dışarı çıktımda yanıma insanlar gelip biz de sizin yanındayız dediğinde bu durumun farkına vardım. Ama ben ateistim'
 
KURBAN KESMEK PAGAN DİNLERİNDE DE VAR
 
Kurban kesmenin sadece müslümanlıkta olmadığını pagan dinlerinde de kurbanın olduğunu kaydeden Batu, 'Her kurban bayramında kaçan veölen hayvanları görünce içim parçalanıyor. Ben hayatımda hiç kurban kesmedim ama bir taraftan da şu doğrudur şu yanlıştır diyecek değilim. Ben ve ailem bunu yapmıyoruz ve inanmıyoruz. Ve keşke bu boyutta olmasın demeyi isterdim. O kadar çok insan var ki ve o kadar vahşice her şeyi kendimize göre kullanıyoruz ki. Binlerce yıl önce bu tahribat o kadar değildi. Kurban kesmek sadece müslümanlıkta değil pagan dinlerinde de var. Belki de genlerimize işlemiş bu durum. ' görüşlerini savundu.
 
NIETZSCHE'Yİ HATIRLATIP BEN ATEİSTİM DEDİ
 
İnsanların inançlarının tartışılmasını görgüsüzlük olarak tanımlayanPelin Batu, 'Nietzsche benim en sevdiğim yazar. Onun çok güzel bir lafı var,der ki 'Ben sürekli övülmek isteyen, tapınılmasını isteyen bir tanrıya inanmam' Burada bitireyim daha ileriye gitmem. Daha önce söylediğim için şimdi de söylüyorum, ben deist değil ateistim. Ben kendimi bildim bileli ateistim.' dedi.