Kurbanlık almaya giderken gasp edildi

Kahramanmaraş'tan kurbanlık hayvan almak için Aydın merkeze bağlı Bademli Köyü'ne gelen Celep Hasan İlhan (34) ve ortağı Umut Demirtaş (40), aralarında çobanları K.A.'nın (55) da bulunduğu 3 kişi tarafından gasp edildi.

Kurbanlık almaya giderken gasp edildi
09 Ekim 2013 Çarşamba 21:49 tarihinde eklendi.
Zanlılar, iki celebin 7 bin 710 lirasını gasp ettiler. Gaspçılar daha sonra celeplerin 15 bin liralık çeklerini zorla ciro ettirip, 30 bin liralık da senet imzalatıp kaçtılar.

Kahramanmaraş'ta canlı hayvan ticareti yapan Hasan İlhan (34) ile Umut Demirtaş (40), bir yıldır yanlarında çalışan Manisa Alaşehirli emekli muhtar olan çobanları K.A. aracılığı ile Aydın'da ucuza kurbanlık büyükbaş hayvan buldu.

İşe aracılık eden çobanları ile birlikte saat 15.00 sıralarında Aydın'a gelen iki ortak, Bademli Köyü merasındaki hayvanları görmeye gitti.
 
GASP ETTİLER
 
İddiaya göre, celepler İlhan ve Demirtaş, burada kendilerini karşılayan kimlikleri henüz belirlenemeyen iki kişi ve yanlarındaki çobanları K.A. tarafından darp edildi.

Şüphelilerden biri, kaçmaya çalışan Demirtaş'ın arkasından silahla ateş etti. Kurşun kafasını sıyırıp geçen Demirtaş olduğu yere yığıldı. İki arkadaşın üzerindeki 3 bin 710 lirayı gasp eden, yanlarındaki hayvanları satın almak için getirdikleri 15 bin liralık çeki de ciro ettiren ve 01 Ocak 2013 tarihli 30 bin liralık senet imzalatan 3 kişi, takip edilmemek için otomobillerinin ön lastiğini de kesip, kaçtı.

Üç gaspçının, iki celebin cep telefonlarının bataryaları ve SİM kartlarını da aldıkları öğrenildi.
 
DİNLENME TESİSİNE SIĞINDILAR
 
Şüphelilerin olay yerinden uzaklaşmasının ardından iki Celep, ön lastikleri kesilerek patlatılan otomobilleriyle olay yerine 2 kilometre mesafedeki Aydın-Muğla Karayolu'na indi.

Bademli Köyü Yol Kavşağı'na arabalarını park ettikten sonra yol kenarında bulunan Edis Dinlenme tesislerine sığınan mağdur celepler, olayı jandarmaya bildirdi.

PANTOLONUM PARAM PARÇA OLDU
 
Olay yerine gelen Jandarma ekiplerine başlarından geçen olayı anlatan Umut Demirtaş, şüphelilerin zorla imzalattıkları ilk senedi kan olması nedeniyle yırtıp, başka bir senet imzalattıklarını belirtip, "Kurşun sıyırdığı için kanayan başıma da toprak bastılar.

Çobanımız K.A., boğuşma sırasında pantolonum yırtıldığı için otomobilindeki çantasından pantolonunu birini getirip, bana verdi. Sonra da bizi gasp edip, kaçtılar. Şikayetçiyiz" dedi.
 
Jandarmanın haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından başından yaralanan Umut Demirtaş, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Demirtaş'ın, kurşunun bir santim yana isabet etmesi sayesinde ölümden döndüğü öğrenildi.

Jandarma, kaçan 3 gaspçının yakalanması için çalışma başlattı.

DHA