Kurbanlık satana ucuz, alana pahalı

Kütahya’nın büyük ve küçükbaş hayvan sayısında rekoru elinde bulunduran ilçesi Simav’da bayrama sayılı günler kala vatandaşlarda kurbanlık alma telaşı başladı.

Kurbanlık satana ucuz, alana pahalı
01 Ekim 2013 Salı 19:43 tarihinde eklendi.
Besiciler ile kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarında küçükbaş hayvanların fiyatı 350 lira ile 500 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar 2 bin ile 4 bin lira arasında alıcı buluyor.

Bütçesine uygun kurbanlık alma telaşına düşen Simavlılar ilçede haftanın sadece salı günleri Leylekkürü Mevkisi’nde kurulan belediyeye ait Hayvan Pazarı’na akın etti. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvanın getirildiği pazarda, hareketli saatler yaşandı.

Pazara getirdikleri kurbanlıkları elden çıkarmanın gayretinde olan Simavlı besici 62 yaşındaki Şaban Koç, fiyatları uygun tuttuklarını ileri sürdü. Elde kalan hayvanları geri götürmenin kendilerine ayrı bir nakliye yükü getireceğine değinen besiciler, satmaktan başka çarelerini olmadığını söyledi.
 
Kurbanlık yüklü araçlar, pazar yerinin girişindeki dezenfekte bölümünden geçerek pazar alanına giriş yapabilirken, evrakları eksik olan besicilerin hayvanları ise pazara alınmıyor. Balıkesir’in Sındırgı ilçesi’nden gelen alıcılar Hüseyin Dağdelen (61) ve Simav’dan Ömer Alkan (58) ise kurban fiyatlarının bayram yaklaştıkça daha da ineceğini düşündüklerini söyledi.

DHA