Kurbanlıklar Çankaya’ya gelmeye başladı

Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlıklar, Çankaya Belediyesi’nin kurban satış ve kesim alanlarına giriş yapmaya başladı.

Kurbanlıklar Çankayaya gelmeye başladı
22 Eylül 2014 Pazartesi 11:43 tarihinde eklendi.

Toplam 160 adet çadır kurularak kurbanlık hayvan satıcılarına tahsis edilen alanda, 2 adet modern kesim yeri yapıldı. 50 civarında kasabın görev yapacağı alanda, olası kazalara karşı bir ambulans ve bir sağlık görevlisi de hazır bulunacak. Mühye köyünün yanı sıra belediye tarafından kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen bir diğer yer ise Ayrancı Pazar Yeri. Pazar yerinde yalnızca küçükbaş kurbanlık satımı ve kesim işlemi gerçekleştirilecek.

    DENETİMLİ SATIŞ ALANI

    Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, hayvanların küpeli, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olan hayvanların alana girmesi sağlanıyor. Alana girişlerde, küpesiz ve 2 yaşını doldurmamış, gebe büyükbaş hayvan ile belgesiz hayvanların geçişinin önlenmesi ve kurbanlık satış yerlerinde satışa sunulacak hayvanların ilçeler arası ve ilçe ile iller arası kontrolleri eksiksiz olarak yapılıyor.

    OTOPARK SIKINTISI OLMAYACAK

    Çankaya Belediyesi, Mühye köyünde kurduğu kurban satış ve kesim alanı ve Ayrancı Pazarı'nda kurban satış yeri ile bayram boyunca tam ve eksiksiz görev yapacak. Bayramın ilk gününden itibaren sertifikalı kasapları ve Belediye’nin Fen İşleri, Sosyal Yardım İşleri (Sağlık), Veteriner İşleri, Zabıta, Ulaşım, Çevre Koruma ve Kontrol, Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler her an kurban satış ve kesim yerlerinde hazır bulunacaklar. Mühye köyü kesim alanında 2 bin araçlık otopark da bulunuyor. 


CİHAN