Kurbanlıklarla aynı çadırda yatıyorlar

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki pazara hayvanlarını satmak için getiren vatandaşlar, kurbanlıklarla aynı çadırda yatıyor. Zor şartlarda haftalar boyunca konaklayan yetiştiriciler, ekmek parası için bu duruma katlanmak zorunda olduklarını söylüyor.

Kurbanlıklarla aynı çadırda yatıyorlar
21 Eylül 2014 Pazar 18:09 tarihinde eklendi.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklarla dolan hayvan pazarlarında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Erzurum, Kars ve Van gibi doğu illerinden Bursa’nın İnegöl ilçesine hayvanlarını satmak için getiren vatandaşlar konaklama sorunlarını ahırların yanına ya da içine yaptıkları barınaklar ile çözdü.

"YAĞMUR YAĞDIĞINDA SABAHA KADAR AYAKTA DURUYORUZ"

Erzurum’dan İnegöl’e getirdiği hayvanlarını bayrama kadar satma telaşına düşen ve ahırın yanında kendisine barınak yapan Erzurumlu Salih Aksakallı yaşadıkları durumun zor olduğunu söyleyerek, "Soğukta yağmurda çadırlarda kalıyoruz. Yağmur yağdığı zaman kaldığımız yerleri su basıyor. Yağmur yağdığında zaten yatamıyoruz. Tüm gece boyunca ayakta bekliyoruz." dedi.

"10 GÜNDÜR HAYVANLARLA YATIP KALKIYORUZ"

Erzurum’dan İnegöl’e gelen bir diğer satıcı Osman Bilican ise "Erzurum Hasankale’den İnegöl’e geldik. 10 gündür hayvanlarla birlikte yatıp kalkıyoruz. Gecemiz gündüzümüz ekmek parası için burada geçiyor. Kendi imkanlarımızla kalacağımız çadırları kurduk. Gördüğünüz gibi burada yatıp kalkıyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN