Kürşad Tüzmen kimin adayı?

'Başbakan'la uzun süredir görüşmediğini' söyleyen ve kısa zaman içinde biraraya gelerek onayını alacağını belirten eski bakanlardan Kürşad Tüzmen'i, Demirören'i desteklemeyen çevrelerin ikna etmiş olabileceği ileri sürüldü.

Kürşad Tüzmen kimin adayı?
21 Şubat 2012 Salı 08:16 tarihinde eklendi, 3.456 kez okundu.

 

TFF Başkanlığı için 16 kulübün desteğini alan Yıldırım Demirören'in adaylık başvurusu kadar dikkat çeken bir diğer başvuru, eski bakanlardan ve son seçimlerde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Kürşad Tüzmen'den geldi.
 
Kürşad Tüzmen'in açıklaması, adaylık kararıyla ilgili Başbakan Erdoğan'la görüşmediği ancak kısa süre içinde biraraya gelerek onayını alacağı şeklindeydi.
 
Bu durum, 'Kürşad Tüzmen kimin adayı?' sorusunu akıllara getirirken, Yıldırım Demirören ile adaylık başvurusundan bir gün önce yaptığı görüşmenin içeriğini yazan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya da bu soruyu sordu ve düşüncesini aktardı.
 
Yıldırım Demirören'in, siyasi otoritenin tam desteğini almış olmasını avantaj olarak yorumlayan Küçükkaya, adaylık başvurusundan bir gün önce kulislerde adı geçen Kürşad Tüzmen'le görüştüğünü yazdı.
 
Kürşad Tüzmen'in görüşmede, adaylığın aklında olmadığını ve 'bazı arkadaşların' gıyabında devreye girdiklerini dile getirdiği kaydedilen yazıda, Kürşad Tüzmen'in kararlı görünmediği, Demirören'e itiraz eden çevreler (Editör notu: Galatasaray ve Bursaspor Demirören'in adaylığına karşı) tarafından ikna edildiğinin düşünüldüğü ve siyasi geçmişinin yarışta büyük handikap oluşturacağı ifadeleri yer aldı.
 
'HERŞEY SIFIRDAN BAŞLIYOR'
 
Küçükkaya, 'Herşey sıfırdan başlıyor' başlıklı yazısında, Demirören ile adaylık başvurusundan bir gün önce yaptığı ve bugüne dek gizli kalması istenilen görüşmenin ayrıntılarını da kaleme aldı.
 
Yazıda Demirören'in ağzından aktarılan ana başlıklardan bazıları şöyle:
— Kaostan çıkış için, uzlaşmayla hep beraber çözüm arayacağız.
— UEFA ile polemiğe girmeyeceğiz... İkna etmeye çalışacağız...
— ('Gerekirse Avrupa'ya gitmeyiz' sözü) O sözler en son çareyi, göze alacağımız son çizgiyi gösteriyordu. Samimiyim. Aradığımız çözümlere ulaşamazsak elbette alternatif yolları 'b' ve 'c' seçeneklerini de masaya getiririz.
— UEFA ile hepsini tekrar konuşacağız. Her şey sıfırdan başlıyor.