"Kürsü işgali ahlaki mi?''

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ''Türk sivil havacılık sektörü, '2015'ten sonra erişebilir' denilen hedefe bugünden ulaştı'' dedi.

13 Aralık 2012 Perşembe 20:35 tarihinde eklendi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2013 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam ediliyor.
 
AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, AK Parti iktidarı döneminde ulaşım ağında önemli mesafeler alındığını söyledi. AK Parti döneminde yapılan bölünmüş yollar hakkında bilgi veren Bağcı, yeni otoyol, köprü, tünel ve diğer projelerden bahsetti.
 
Bağcı, Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin 35 milyar liraya, bu bütçeden yatırımlara ayrılan payın da 14.5 milyar liraya ulaştığını kaydetti.
 
Cahit Bağcı, 3 bin 400 kilometre demiryolu yapımı çalışmalarının sürdüğünü de anlatarak, bu alandaki yatırımların illerin rekabet gücüne ve ülke ekonomisine olumlu katkı yapacağını söyledi. Bağcı, Çorum'a da demiryolu bağlantısı istedi.
 
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da sivil havacılık sektörüne değindiği konuşmasında, havacılık sektörünün erişimde sağladığı hız, güven, emniyet ve ekonomiklikle ulaşım sektöründe önemli yer tuttuğunu dile getirdi.
 
''Küreselleşen dünyanın sınırları kaldırdığı ortamda havacılık olmazsa olmaz sektör'' diyen Arslan, sektörün ekonomiye katkısının 30 milyar lira dolayında olduğunu belirtti. THY'nin yatırım ve büyüme stratejisine değinen Arslan, ''Türk sivil havacılık sektörü, '2015'ten sonra erişebilir' denilen hedefe bugünden ulaştı'' dedi.
 
Türkiye'nin, havacılık sektörünün gelişmesine bağlı olarak, artık sadece oyuncu değil, kural koyan ülke haline geldiğinin altını çizen Arslan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün uluslararası kuruluşlarda rol almasını buna örnek gösterdi. 
     
"Kürsü işgali ahlaki mi?''
     
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi ise İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşurken, ''Büyükşehir Yasası''na değindi.
 
Zeybekçi, 2012'nin yerel yönetimler açısından reform yılı olduğunu belirterek, ''Bu reform 29 ille sınırlı kalmayacak, diğer 52 il tarafından en geç 2014 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra gündeme getirilecek, yoğun bir şekilde talep edilerek, demokrasi ve evrensel hukuk kurallarıyla hüküm sürecektir'' diye konuştu. 
 
Adil olmayan hiçbir uygulamanın uzun süremeyeceğini dile getiren Zeybekçi, Meclis İçtüzüğü'nde süreler ve kuralların adil olmadığını savundu. Zeybekçi, ''35 kişiye 10 dakika, 325 kişiye 10 dakika konuşma süresi veren içtüzüğün adil olduğunu bir kişi bile iddia edebilir mi- Söyleyecek hiçbir sözü kalmayıp milli iradenin namusu sayılabilecek kürsüyü işgal edebilenin, gasp edebilenin, elindekini kürsüye çarpanın siyasi terbiye ve ahlak dahilinde olduğunu söyleyebilecek bir kişi var mı?" diye sordu.
 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar asayişle ilgili alınan tedbirlerden bahsederken, Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise iktidarları döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ''özgürlük için güvenlik'' anlayışını benimsediğini ifade etti.
 
Emniyet güçlerinin asayişten teröre her alanda etkin mücadele yürütürken güven timleri uygulaması gibi toplumsal huzur ve barışı kalıcı hale getirme çabasında olduğunu anlatan Köksal, aile içi şiddete karşı da şube kurulduğunu kaydetti.