Kürsüde soyunma eylemi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır'da cezaevi, askerlik şubesi ve adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu kürsüsünde ceket ve kravatını çıkardı, pankart açtı.

Kürsüde soyunma eylemi
03 Temmuz 2012 Salı 18:55 tarihinde eklendi, 1.209 kez okundu.

 

Öğüt, Madalya ve Nişanlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda doğrudan gündeme alınmasına dair önerisi üzerinde söz aldı. Konuşması sırasında ceketini ve kravatını çıkartan Öğüt, ceketini yere, kravatını da kürsünün üzerine attı.
 
Öğüt, Türk Bayrağı ve asker fotoğrafı bulunan ve üzerinde “Ardahan Çıldır'da doktor yok, Öğretmen yok, cezaevini kapattınız, askerlik Şubesini kapattınız, Göç başladı, sınır boşalıyor. Ermenistan sınırındaki Çıldır İlçesi'ni boşaltarak topraklarımızı Ermenistan'a mı vermek istiyorsunuz? Sınır illerimiz; Kars'ta Akyaka, Susuz, Digor ve Selim ilçelerimizin, Ardahan'da Çıldır ilçemizin adliyelerinin açılmasını istiyoruz” yazılı pankart açtı.
 
Ensar Öğüt, konuşmasının ardından, ceket ve kravat ile pankartı alarak yerine oturdu. Ak Parti'li milletvekilleri laf atarak Öğüt'e tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da davranışının uygun olmadığını belirterek, Öğüt'ü uyardı. Öğüt'ün önerisi kabul edilmedi.