Kürt muhalefetinden Barzani tepkisi

Önümüzdeki Eylül ayında planlanan başkanlık seçimine katılıp katılmayacağı merak edilen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin görev süresinin sürpriz bir şekilde uzatılması, muhalefetin sert tepkisini çekti.

Kürt muhalefetinden Barzani tepkisi
01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:46 tarihinde eklendi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu, dün Barzani’nin başkanlık görev süresini 2 yıl uzatmıştı. Parlamentonun aldığı kararın yürürlüğe girmesi için Barzani tarafından da imzalanması gerekiyor. Barzani, parlamentonun kararını onaylarsa,15 Ağustos 2015’e kadar görevini sürdürecek.

Parlamentonun söz konusu kararını sert bir şekilde protesto eden muhalefet partileri, bölgede demokrasinin katledildiğini iddia etti. Muhalefet, sokağa inme tehdidinde bulundu.

Meclisteki oylama sırasında Ana Muhalefet Partisi Goran’ın milletvekili Abdullah Mala Nwri, parlamento başkanına su şişesi attı. Abdullah, para karşılığında milletvekillerin oyunu sattığını illeri sürdü.
Parlamento Başkanı Arselan Bayiz ise; ”Biz bu kararı alırken, milletimizi ve halkımızı düşündük. Parlamentoda arbede çıkaran muhalefet milletvekilleri, bölgemizde demokrasinin gelişmesine gölge düşürdüler.” şeklinde muhalefet partilerini eleştirdi.


CİHAN