"Kürt sorunu Türkiye sorunudur"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorunun Türkiye'nin sorunu olduğunu söyledi.

Kürt sorunu Türkiye sorunudur
15 Kasım 2014 Cumartesi 21:49 tarihinde eklendi.

Eker, "Tek başına Kürtlerin değil aynı zaman da Türklerin, Arapların, Çerkezlerin herkesin sorunu, 77 milyon insanın tamamının sorunu. Bu sorunu çözelim. Bizim tarihimizde, anlayışımızda barış var. Bu yol kolay bir yol değil. Barış inşa etmek savaştan daha zordur." dedi.

Diyarbakır AK Parti Kayapınar 3. Olağan Kongresi yapıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen programa Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra AK Parti milletvekilleri, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda parti üyeleri katıldı.

Programda konuşan Bakan Eker, Diyarbakır'ın devamlı demokrasiye tahammülü olmayanların saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Kayapınar ilçe teşkilatının çeşitli saldırılara uğradığını vurgulayan Bakan Mehdi Eker, "Diyarbakır'da demokrasi demokrasi deyip, demokrasiye tahammülü olmayanların barış, barış deyip sürekli barışa sürekli molotof kokteyli atanların saldırılarına maruz kalmış menfur, 6-7 Ekim tarihlerinde çok hunharca, vahşice saldırılara, sabotaja, kundaklamaya maruz kalmış Kayapınar teşkilatımız.” dedi.

Diyarbakır'da başkasına tahammül etmeyen, başkasının varlığını kabul etmeyen kendi gibi olmayan herkesi sindirmeye, şiddetle ve terörle onları susturmaya, engellemeye çalışan bir anlayışın tekrar hortladığını gördüklerini anlatan Bakan Eker şöyle konuştu:

"Biz kimden ve nereden gelirse gelsin partisinin adı ne olursa olsun bu tür anlayışa ve zihniyete karşıyız. Çünkü biliyoruz ki, bu anlayış ve zihniyet 50-70 sene önce nasıl sorunlar üretmişse bugün benzeri ortaya çıkan zihniyet tekrar yeni sorunlara gebedir. Onlara nasıl karşıydıysak bunlara da karşıyız. Diyarbakır huzur, kalkınma, refah istiyor, işsiz gençlere iş istiyor.

Bunlar yatırımlara molotof kokteyli atıyor. Bomba koyuyor, dinamit koyuyor. Bunlar yatırımcıları tehdit ediyor, kaçırıyor ya da haraç almaya kalkışıyor. ya da onların buradan göç etmesini istiyor. Niçin? Çünkü yatırım olursa iş olur. İş olursa, refah artarsa demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte sorunlar çözülürse bunlar molotof, taş attıracak kişi bulamazlar."

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise kongrenin hayırlı ve hayırlara vesile olmasını diledi. Herkese teşekkür eden Altaç, ilçe teşkilatlarıyla canla başla çalışacaklarını söyledi.

Tek liste halinde gidilen kongrede yapılan oylama sonucunda Av. Ahmet Akyıl ilçe başkanlığına seçildi.


CİHAN