'Kürtaj' davasında 2 tahliye

Malatya'da, yasal olmayan gebelikleri sonlandırdıkları ve cinsel menfaat karşılığı rüşvet suçlamaları ile 5 ay önce yapılan operasyonda tutuklanan 4'ü tutuklu 12 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

17 Mayıs 2013 Cuma 23:50 tarihinde eklendi.

 

Malatya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya tutuklu, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmanın başında söz alan tutuklu sanık Önder Çelik'in avukatları Soner Gökçe ve Niyazi Tokmak duruşmaların açık olması nedeniyle sorun oluşabileceğini belirterek kapalı oturumlarda duruşmaların görülmesini istediler.

Avukatların bu talebi Mahkeme Başkanı Orhan Erdim tarafından reddederek duruşmanın açık yapılmasına geçildi.
 
Sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından ilk olarak savunması alınan Prof. Dr. Önder Ç., hakkında iddiaları kabul etmeyerek başladığı savunmasında, iddianamede geçen tutuklu sanıklardan Şeyma H.'nin ileri gebelikleri kendisine yönlendirdiği iddialarının mantığa uygun olmadığını söyledi.

Tutuklu sanıklardan Park Hastanesi eski Başhekimi Doç. Dr. Şeyma H.'nin de kendisi gibi profösör olacak kapasitede olduğunu belirten Önder Ç., bu nedenle iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.
 
Olayın komplo olduğunu ileri süren Önder Ç., polis tarafından takibe alınan telefon kayıtlarının değiştirildiğini iddia etti. Önder Ç., ayrıca iddianame de delil olarak sunulan görüntülerin ve fotoğrafların foto montaj olduğunu ileri sürdü. Emniyet ve savcılıktaki telefon kayıtlarının iddianamede farklı olduğunu avunan Önder Ç., suçlamaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.
 
Tutuklu sanıklardan Park Hastanesi eski Başhekimi Şeyma H. de savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İddianamede geçen 12 haftalık gebeliğin sonlandırılması olayı ile ilgili ise Şeyma H. hastanın kendisine kasık ağrısı ve kanama şikayetiyle geldiğini ve tıbbi nedenler bulunduğu için hastaya müdahale etmek zorunda kaldığını ileri sürdü.
 
Tutuklu sanıklardan anestezi teknisyeni Özkan A., tutuklu sanık Mehmet B.'nin kendisini arayarak, kız arkadaşının 24 haftalık gebeliği sonlandırmak istediği, bunun için kendisinden yardım istediğini ileri sürdü.
 
Sanıklardan sağlık teknisyeni Ö.A. ise Önder Ç. ve Şeyma H.'ye para karşılığında hasta bulduğu iddialarını yalanlayarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını ileri sürdü. İlk duruşma sonrası Mahkeme tutuklu sanıklardan Ö.A. ile M.B.'nin tutuksuz yargılanmasına karar vererek tahliye edilmesine karar verirken, bir sonraki duruşma tarihini ise 14 Haziran olarak belirledi.

DHA