Kürtaj Nedir ? Kürtaj Fiyatları Nelerdir ?

Kürtaj, halk içerisinde çocuk aldırma olarak bilinir. Tıpta ise, rahim içerisinde yer alan bir parça veya dokunun alınması olarak geçmektedir.

Kürtaj Nedir ? Kürtaj Fiyatları Nelerdir ?
21 Nisan 2017 Cuma 13:39 tarihinde eklendi, 1.413 kez okundu.

Kürtaj, halk içerisinde çocuk aldırma olarak bilinir. Tıpta ise, rahim içerisinde yer alan bir parça veya dokunun alınması olarak geçmektedir. Bu tanımlama da kuşkusuz, rahim içerisinde bulunan embriyonun hangi döneminde tam olarak bir bebek sayılabileceği tartışması yer alıyor. Bazı uzmanlar embriyonun büyümeye başlamasıyla beraber bir insan varlığından söz edilebileceğini ifade ederken, bazıları da bundan bahsedilemeyeceğini ifade ediyor.
 

İstenmeyen gebelikten kurtulma
 

Aile planlama ajanlarının sayısının artmasıyla beraber istenmeyen gebeliklere yönelik farklı önlemler alınabiliyor. Ancak bu tür önlemlere rağbet etmeyenler tarafından istenmeyen gebelikler yaşandığında kürtaj gibi işlemler ortaya çıkabiliyor. Bununla beraber evlilik dışı ilişkilerde de istenmeyen gebeliklerin ortaya çıkması, kürtajı gündeme getirebiliyor. Ülkemizde kürtajla ilgili yasal sınır, gebeliğin 10. haftasıdır.
 

Kürtaj Fiyatları Nelerdir ?
 

Çok merak edilen kürtaj fiyatları hakkında bilgi vermeleri hem tıp etiği açısından uygun değildir hem de ilgili yasalar ile sınırlandırılmıştır. Plansız bir gebeliğiniz varsa ve kürtaj olmayı düşünüyorsanız uzman hekime muayene olmanızı, gebeliğinizin haftasını tam olarak öğrenmeniz gerekir. Bu şekilde kürtaj fiyatları yılında ne kadar olduğunu muayene olduğunuz hekimden net olarak öğrenebilirsiniz.

 

En uygun kürtaj haftası
 

Gebelik başladığında kürtaj için en uygun dönemler beşinci ve yedinci hafta arasıdır. Bu haftalar geçildikçe kürtaj işleminden doğacak riskler de artabiliyor. Bunlardan birisi, işlem sırasında kullanılması gereken vakumların çaplarının daha da büyüyecek olmasıdır. Böylece iyileşme gibi süreçler de daha uzun bir süreye yayılacaktır. Gebelik haftasıyla ilgili yapılan yanlış hesaplamalar kürtaj işlemlerinin de zora sokulmasına neden oluyor. Gebelik hesaplanmasında son adet gününün ilk gününden itibaren hesap edilir. Gebelik durumunda adet görülmeyeceği için kişi en son adet olduğu ilk günden itibaren bir hesaplama yapmalıdır. Böylece gebelik haftası daha doğru bir şekilde hesaplanabilir.
 

Kürtaj sırasında ağrı duyuluyor mu?
 

Daha önce kürtaj yaptırmayanlar veya öncesinde sezaryenle doğum yapmış olanlara genel anestezi yapılarak kürtaj uygulanması tercih edilir. Kişiye genel bir anestezi uygulanabilmesi için tıbbi bir engelin de olmaması gerektiğini ifade edelim. Eğer kişinin sağlığına etki edecek bir durum varsa, lokal anestezi yapılarak kürtaj işlemi gerçekleşir. Genel anestezi de bir ağrı duyulmasa da, lokal uyuşturmalarda belli bir ağrı ve sancı hissedilebilir.
 

Kürtaj işlemlerinin uzman kişiler tarafından yapılması gerekir. Temiz ve hijyenik bir ortamda gerçekleşmesi gereken cerrahi işlemin merdiven altı denilen yasallığı bulunmayan yerlerde gerçekleşmemesi lazımdır.  Kürtaj ve kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi için www.kurtajfiyatlari.org adresini ziyaret edebilirsiniz.