Kürtaj yasağı gündemde

İrlanda Hükümeti ülkede uzun yıllardır uygulamada olan kürtaj yasağını yeniden ele almaya ve ilgili yasayı sorunsuz uygulanabilir hale getirmeye hazırlanıyor.

18 Aralık 2012 Salı 23:40 tarihinde eklendi.

 

Hükümet yeni yılda, gebeliğin annenin hayatını tehlikeye attığı durumlarda kürtaja izin verilmesi konusunu ayrıntılarıyla ele alacak ve anne adayının intihar ihtimali de tartışmaların kapsamına alınacak.
 
İrlanda'daki hükümetler, koyu Katolik halkın önemli bir kısmı için hassas bir konu olan kürtaj konusunda son 20 yıldır yasal düzenleme yapmaktan kaçınırken, son dönemde bazı vakalar yasağa karşı tepkilerin artmasına neden olmuştu.
 
En son ekim ayında kürtaj talebi reddedilen Hintli bir hamile kadının kan zehirlenmesinden ölmesi büyük tepki çekmiş, kürtaj hakkını savunan binlerce kişi başkent Dublin'de sokaklara dökülmüştü.
 
Koyu Katolik İrlanda'da ''doğmamış çocuğun yaşam hakkı'' üzerine bina edilen kürtaj yasağı, hamileliğin kadının hayatını tehlikeye attığı durumları kapsamı dışında tutuyor ancak yasanın içeriğindeki kimi belirsizlikler uygulamada bazı sorunlara yol açıyor.