Kürtajcı doktordan gözü yaşlı ifade

Bursa'da, gayrimeşru ilişki sonrası hamile kalan kadınlara para karşılığında kanunsuz olarak kürtaj yaptığı iddia edilen doktor ile sekreteri ve hemşiresinin de aralarında bulunduğu toplam 23 sanıklı dava başladı. Davada 80 yıla kadar hapsi istenen Operat

03 Eylül 2009 Perşembe 12:32 tarihinde eklendi.

Bursa'da, gayrimeşru ilişki sonrası hamile kalan kadınlara para karşılığında kanunsuz olarak kürtaj yaptığı iddia edilen doktor ile sekreteri ve hemşiresinin de aralarında bulunduğu toplam 23 sanıklı dava başladı. Davada 80 yıla kadar hapsi istenen Operatör Doktor Ali Müftüoğlu, "Çok zor günler yaşıyorum. 75 yaşındayım ve bir çok hastalığım var. Tutukluluk benim için idamdır. Cesede ceza yazılmaz. Beni tahliye edin" dedi.

"İKİ AYLIK DENEN BEBEK 6 AYLIK ÇIKABİLİR"


Aralarında 14 yaşında çocukların da bulunduğu 20 hamilenin gebeliğini yasal sınırı aşmasına rağmen kürtajla sonlandırdığı öne sürülen Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ali Müftüoğlu (75) ile yanında çalışan sekreter ve hemşire ile kürtaj yaptırdığı belirtilen 20 kadının yargılandığı davaya Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. "Örgüt kurmak, yasal olmayan kürtaj yapmak"la suçlanan tutuklu sanık doktor Müftüoğlu, suçlamaları reddederek "Biz kanun ve yetkiler çerçevesinde hareket ederiz. Gerekli kontrolleri yaparız, ancak bebeğin yaşı hakkında yanılma payı yüksektir. Örnek verecek olursak, iki aylık denilen bebek, 6 aylık ya da 6 aylık denilen bebek 2 aylık çıkabilir. Ben kimseye kötülük yapmadım. Örgüt nedir bilmem" diye konuştu.

"CESEDE CEZA YAZILMAZ, TAHLİYEMİ İSTİYORUM"

Çok zor günler geçirdiğini ve tutukluluğun kendisi için 'İdam cezası' olduğunu iddia eden doktor Ali Müftüoğlu, "75 yaşındayım ve bir çok hastalığım var. Hastalarımdan çok bana vücudum ihanet ediyor. Tutukluluk bazıları için tedbirdir. Ancak tutukluluk benim için idamdır. Cesede ceza yazılmaz. Yaşayıp, üzerime atılan iftiraların altından kalkmak istiyorum. Ben bunları hak etmedim. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Doktor Müftüoğlu'nun yanında çalışan sekreteri emekli hemşire Hafize Dalfidan ve sekreteri Sevinç Özgür (43) de suçlamaları reddetti.

Gebeliklerini kürtajla sonlandırdıkları için haklarında dava açılan kadınlardan duruşmaya katılan 3'ü de gebeliklerini kendi istekleriyle sona erdirdiklerini, kimseden şikayetçi olmadıklarını anlattılar. Kadınlardan birisi sevgilisinden, diğeri de boşanmak üzere olduğu eşinden hamile kaldıkları için kürtaj yaptırdıklarını anlattılar. İfadelerin ardından mahkeme, Ali Müftüoğlu'nun tahliye talebini reddederek, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.