"Kürtçe dualarla karşılandık"

Diyarbakır ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen, tarihi ve turistik yerleri gezen AK Partili 44 milletvekili, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Kürtçe dualarla karşılandık
05 Nisan 2013 Cuma 21:10 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

 

 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı toplantıda milletvekilleri izlenimlerini paylaştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Silvan ilçesinde gün boyunca yaptığı temasları anlattı. Aydın, “Diyarbakır halkı bugün doğru yolda olduğumuzun karşılığını verdi. Burada Kürtçe ve Türkçe dualarla karşılandık.” dedi. 
 
Bakan Eker ise batı illerinden gelen milletvekillerine Diyarbakır’ın köklü medeniyetini anlattı, terörle anılır hale gelmesinin şehre kaybettirdiğini söyledi. 
 
İlçelerdeki temaslarını bitiren milletvekilleri Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki parti başkanlığında bir araya geldi. Burada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son 30-40 yılda Diyarbakır’ın sürekli terör olaylarıyla anılan bir şehir haline getirildiğini belirtti. Bakan Eker, “Hâlbuki Diyarbakır’ın surlarına yukarıdan bakıldığı zaman bir kalbe benzer. Şehir kalbe benziyor. Diyarbakır bu kalpte barışı ve sevgiyi yaşatıyor.” ifadesini kullandı.
 
Şehrin son 70 yılda bu barışla, bu sevgiyle değil farklı uygulamalarla anıldığını dile getiren Bakan Eker, bu uygulamalarla güzel şehrin adeta bir mülteci kampına dönüştüğünü dile getirdi. Bakan Eker, bugün 39 vilayetten 50 milletvekilinin Diyarbakır’la buluşmasının önemini anlattı. 
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise Silvan’daki temaslarını anlattı. Silvan’daki tarihi Hasuni Mağaralarını gezdiğini anlatan Aydın, Diyarbakırlıların kendilerini çok iyi karşıladığını söyledi. Aydın, “Evet biz doğru yoldayız. Doğru yolda olduğumuzun karşılığını Diyarbakır bugün verdi.

Halkın gözünde bir ışıltı vardı. Bunu Diyarbakırlılar yıllar yılı yaşadı. Türkçe ve Kürtçe dualarla karşılandık. Bugün bir kez daha umutlandık. Çok dokunaklı ifadeler aldık. Şunu gördük, millet bu işe tamam demişse çözeceğiz. Çözüme karşı duranlara da şunu söyleyin: Ankara’da oturarak bu sorunu yok sayamazsınız. Çok güzel umutlarla yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

CİHAN