Kürtçe Hamlet'e yoğun ilgi

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun Kürtçe'ye uyarladığı 'Hamlet' oyunu ilk kez Van'da izleyiciyle buluştu. Oyun ilgiyle izlendi.

Kürtçe Hamlete yoğun ilgi
25 Şubat 2015 Çarşamba 11:34 tarihinde eklendi.
Van Büyükşehir Belediyesi Nüda Kültür Merkezi'nin Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun Hamlet oyunu Van'da tiyatroseverlerle buluştu. Kültür Merkezi Tiyatro salonunda izleyici ile buluşan oyun büyük ilgi gördü. İzleyicilerin büyük bir bölümü oyunu ayakta izleyebildi.
 
Van Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hatice Çoban, oyuncular adına Leyla Batgi'ye buket verdi. Çoban, dünya tiyatro tarihinin en önemli eserini Kürtçe izleyebilmenin büyük bir emek olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Çoban şöyle dedi:
 
"Genç arkadaşlarımızın bu etkinlikleri sahiplenmesi çok daha önemli eserler ortaya çıkarabilir. Kültür Merkezi'miz tüm genç arkadaşlarımın yeteneklerini sergileyeceği önemli bir akademidir. Tüm arkadaşlarımızı bu çalışmalara katkı sunmaya davet ediyor, ayrıca herkesin Kültür Merkezi'mizdeki etkinliklere sahip çıkmaya davet ediyorum. Van halkının oyuna gösterdiği ilgi için de teşekkür ediyoruz."