"Kürtler, Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek"

Mardin Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu'da Kürtlerin söz sahibi olduğunu belirterek, "Kürtler, Ortadoğu'da önemli bir aktör, önemli bir güç ve Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek, değiştirecek bir Güce sahiptir. Ortadoğu'da diğer halkların özgürlüğü ancak Kürtlerin özgürleşmesiyle mümkündür" dedi.

Kürtler, Ortadoğunun geleceğini belirleyecek
18 Ekim 2013 Cuma 18:17 tarihinde eklendi.
Viranşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2'nci Karacadağ Kültür ve Sanat Festivali, 'Kervan Yürüyüşü' ile başladı. Aralarından Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Bdp Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Bdp'liler ile vatandaşların bulunduğu kalabalık, belediye binasından def ve davul zurna eşliğinde Med Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.
 
Burada yaptığı konuşmada hükümetin çözüm süreciyle ilgili tutumunu eleştiren Türk, "Ezilen Ortadoğu halkalarının geleceği için çok tarihi bir dönemi yaşıyoruz. Bugün, Türkiye'de barışçıl bir sürecin gelişmesi, sorunların demokratik bir zeminde çözülmesi için Sayın Öcalan çok önemli tarihi fırsat yaratmıştır.

Bütün bu olumlu çabalara rağmen, gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Kürt sorunun çözümünü değil, Kürtleri kaldırmaya yönelik bir siyasetin içerisine girmiştir. Tarihten bugüne kadar yürüttükleri bu kirli savaş, bugün de devam etmiştir. Artık Kürtler eskisi gibi kandırılamaz. Artık Kürtler özgürlüğün ne olduğunu bilen ve onun için canını verebilen bir halktır" dedi.
 
Konuşmasının devamında Kürtlerin Ortadoğu'da önemli bir Güce sahip olduğunu belirten Ahmet Türk, "Kürtler, Ortadoğu'da önemli bir aktör önemli bir güç ve Ortadoğu'nun geleceğini belirleyecek, değiştirecek bir Güce sahiptir.

Ortadoğu'da diğer halkların özgürlüğü ancak Kürtlerin özgürleşmesiyle mümkündür. Kürtler özgür olmadan, Kürtler Suriye'de kendi mücadelesini verirken; Türkiye, Kürt halkının geleceğini karartmak için El Nusra çetelerine destek verip kucak açmıştır. Siz, bugün Kürtleri yok etmek için El Nusra örgütünü kullanıyorsunuz. Ama yarın bu örgüt sizin başınızın belası olacaktır.

El Nursa sadece Kürtlerle değil, Arap kardeşlerimize karşıda saldırıyor. Kürtler 4 parçaya bölünmüş ve yok edilmek isteniyor. Artık Kürtler kendi geleceğini kendi elleriyle belirleyecektir. Bunu engellemeye hiç kimsenin gücü artık yetmez. Bunu herkes böyle bilmeli. Bizim Arap-Türk halkıyla bir sorunumuz yok. Kürtler özgürleşmeden Türkiye halkı özgürleşemez.

Biz siyasetçiler ve dağdaki kardeşlerimiz bu halk için canlarını vererek mücadele ediyor. Bizler de halk olarak seçimlerde mücadelemizi vermeliyiz özgürlüğümüzü esas alan bir duruş sergilemeliyiz" diye konuştu.
 
Ahmet Türk ve beraberindeki heyet, konuşmanın ardından Viranşehir Otogarı'nın açılışının gerçekleştirdi. Açılışın ardından heyet, 35 dönüm üzerinde yapılacak olan kapalı, açık yüzme havuzları, tenis kortlarının da bulunacağı Cezmi Altıntaş Spor Kompleksi'nin temelini attı.

DHA