Kürtlere ilk kurşunu Abdullah Öcalan sıktı

Şemdin Sakık, terör örgütü PKK'nın iç infazlarını savcıya anlattı. Sakık, 2 bine yakın militanı 'ajan' veya 'hain' suçlamasıyla öldürten Öcalan'ın, cesetleri de Bekaa Vadisi'ne gömdüğünü söyledi.

Kürtlere ilk kurşunu Abdullah Öcalan sıktı
23 Şubat 2012 Perşembe 08:15 tarihinde eklendi, 3.438 kez okundu.

 

İnfaz listesini, faili meçhuller soruşturmasını yürüten savcıya veren Sakık'a göre, örgütten ayrılan şiddet karşıtı yöneticiler hâlâ hedefte.
 
Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetleri araştıran Diyarbakır'daki özel yetkili savcılar, soruşturmaya terör örgütü PKK'nın iç infazlarını da dahil etti. Geçen hafta Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü'nün ifadesine başvuran soruşturma savcısı, dün de PKK'nın bir dönem 2 numaralı adamı olan ve Diyarbakır'da cezaevinde yatan Şemdin Sakık'ı dinledi. 14 yıl önce Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilen Sakık, Abdullah Öcalan'ın, eylemlerde başarısız olanlar ile yönetici potansiyeli bulunan 2 bine yakın militanı öldürttüğünü ve Bekaa Vadisi'ne gömdüğünü söyledi. Solculara ve Kürtlere ilk kurşunu sıkanın Öcalan olduğunu vurgulayan Sakık, Mehmet Şener, Resul Altınok ve Çetin Güngör gibi isimlerin infaz edilmesini buna örnek gösterdi.
 
Türkiye İşçi Köylü Partisi üyeleri dahil 14 farklı siyasî gruba mensup çok sayıda kişinin de örgüt tarafından katledildiği bilgisini veren Sakık, "Öcalan'ın izlediği taktik, kendi grubu dışındaki herkesi hain, işbirlikçi, ajan kişilikler olarak ilan etmekti. Güçlendikçe daha da saldırganlaştı." dedi. Son kitabında yer verdiği PKK'nın iç infazları listesini de savcıya sunan Şemdin Sakık, PKK'dan ayrılan şiddet karşıtı eski yöneticilerin hâlâ örgütün ölüm listesinde yer aldığına dikkat çekti. Bunların başında Öcalan'ın eski eşi Kesire Yıldırım'ın olduğunu ifade etti.
 
PKK'lıların en büyük gelirinin uyuşturucu olduğunu vurgulayan Sakık, uyuşturucu ticaretinin yasaklanması için Öcalan'a teklifte bulunduğunu, ancak Öcalan'ın kendisine, "Örgütü ayakta tutmak kolay değil. Uyuşturucu geliri olmazsa bu kadar insanı nasıl doyuracağız?" dediğini ifade etti.
 
Şemdin Sakık, son kitabında yer verdiği PKK'nın iç infazları listesini savcıya da sundu. İç infazların isimleri şöyle: "Ali Doğan Yıldırım, Mehmet Turan, Mehmet Uzun, Ali Yaylacık, Ahmet Ballı, Baki Karer (Süleyman), Abdullah Kumral (Yusuf Hoca), Şükrü Karakuş (Soreş), Cemile Merkit (Seher), Murat Bayraklı, Enver Ata, Resul Altınok (Davut), İzzettin Evcil (Serdar), Zülfü Gök, Çetin Güngör (Semir), Lamia Baksi (Dr. Jiyan), Mustafa Ömürcan (Sarı Ömer), Mahmut Bilgili, Mehmet Tunç, Dilaver Yıldırım (Haydar), Halil Kaya (Kör Cemal), Mustafa Çimen (Teyfik), Metin Değer, Şahin Dönmez, Şahin Biliç (Metin), Zeki Yılmaz, Mehmet Şener (Ahmet), Cemil Işık (Hogir), Ali Ömürcan (Terzi Cemal), Osman Tim, Mehmet Çimen (Ali Rıza), Yıldırım Merkit, Hidayet Bozyiğit, Nazime Aktürk, Faruk Bozkurt (Dr. Nasır), Faysal Dumlayıcı (Kani Yılmaz), Ramazan Topbaş (Sarı İbrahim), Suriyeli Çekdar."