Kürtleri canlı kalkan yaptılar

Suriye'de Kürtlerle çatışan El Kaide bağlantılı El Nusra'nın çoğu çocuk ve kadın 200 Kürt sivili "canlı kalkan" olarak kullandığı ileri sürüldü.

Kürtleri canlı kalkan yaptılar
24 Temmuz 2013 Çarşamba 10:56 tarihinde eklendi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında yer alan açıklamada, Suriye'de terör örgütü El Kaide bağlantılı militanların, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 200 Kürt sivili "canlı kalkan" olarak kullandığı belirtildi.
 
Açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde Kürt militanlar ile El Kaide bağlantılı radikal İslamcılar arasında hafta sonu Rusaleyn ve Tel Abyad'da çatışmaların sürdüğü belirtildi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şöyle denildi: "Bu bölgede, uzun zamandır El Kaide bağlantılı radikal İslamcı militanlar ile yerel Kürt militanlar arasında çatışmalar yaşanıyor. Kürtler evlerini, radikal İslamcıların saldırılarından korumaya çalışıyor."
 
Açıklamada, Kürt militanların, bölgedeki El Kaide liderlerinden Ebu Musab'ı rehin aldıktan sonra 500 Kürt sivil karşılığında serbest bıraktığı hatırlatıldı. Anlaşmaya rağmen El Kaide bağlantılı El Nusra'nın 200 Kürt sivili rehin tutmaya devam ettiği ve "canlı kalkan" olarak kullandığı iddia edildi.
 
Kürt militanların, El Kaide bağlantılı militanları Haseke bölgesinden çıkardıkları ve Kürtlerin ayrıca Rusaleyn'i radikal İslamcılardan kurtardıklarını ilan ettikleri de belirtildi.

NTV