"Kürtler'in beklentisi kalmamıştır"

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı çözüm paketini 'Sürpriz yumurta'ya benzeterek, "Karşınızdakiler çocuk değil ki sürpriz yumurtayla kandırasınız." dedi.

Kürtlerin beklentisi kalmamıştır
28 Eylül 2013 Cumartesi 18:22 tarihinde eklendi.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı çözüm paketini 'Sürpriz yumurta'ya benzeterek, "Karşınızdakiler çocuk değil ki sürpriz yumurtayla kandırasınız. Kürtler'in bu paketten beklentisi kalmamıştır" dedi.
 
Partisinin 2014 yerel seçimlerindeki belediye başkan adaylarını belirlemek için Manisa'ya gelen Tuncel, il başkanlığını ziyaret etti.

Daha sonra BDP İl Başkanı Kerem Taylan ve partililerle Fatih Parkı'na yürüyen Tuncel, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde boyanan merdivenlerin önünde çözüm paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yaşayan halkların barış isteklerine yanıt verecek siyasi iradenin olmadığını ileri süren Tuncel, hükümetin hazırladığı çözüm paketiyle ilgili kendilerinden görüş alınmadığını hatırlattı. Çözüm paketini "Sürpriz yumurta'ya benzeten Tuncel şunları söyledi:
 
"Karşınızdakiler çocuk değil ki sürpriz yumurtayla kandırasınız. Kürtler'in bu paketten beklentisi kalmamıştır. Kürt sorununun çözüme kavuşturulmamasındaki en önemli etken Kürt halkının iradesine değer verilmemesidir. Türkiye'deki Kürtler 'Kart-Kurt' sesi çıkaran Türkler olarak tanımlandı.

Daha sonra 'Kürtler vardır ama hakları yok' denildi. Bu başlatılan ortamı bozmayın. Eğer bu süreç bozulursa sorumlusu hükümet olacak. Ana muhalefet partisini lideri de 'PKK gelsin siyaset yapsın' diyor. Peki nasıl siyaset yapacak? Kürt halkının dili, kültürü, dini tanınmadan nasıl olacak?"
 
Kendisini kamerayla izleyen polislere de seslenen Tuncel, Taksim Gezi Parkı direnişine destek verenlere karşı uygulanan şiddetin polise güveni ortadan kaldırdığını belirterek, "Halk, barış ve çözüm adına çalışın. Şiddet, baskı direnişi getirir" dedi.
 
Tuncel konuşmasının ardından beraberindeki partililerle 2014 yerel seçimlerinde, Manisa'da belediye başkanlığına aday olacakları belirlemek için Şelale Plaza'da toplantı yaptı.

DHA