Kurtulmuş açıkladı; 2010 KPSS sınavını kazananlar !

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "2010 KPSS sınavında soruları çalarak memur olanlar ihraç edilecek. Soruşturma kapsamında gerçekten hakkıyla girmiş olanlara hiç bir şey olmayacak" dedi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "671 sayılı kanun hükmünde kararname ile Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı kapatılmış" dedi.

Kurtulmuş açıkladı; 2010 KPSS sınavını kazananlar !
15 Ağustos 2016 Pazartesi 17:08 tarihinde eklendi, 1.799 kez okundu.
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bakanlar kurulu sonrası basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "2010 KPSS sınavında soruları çalarak memur olanlar ihraç edilecek. Soruşturma kapsamında gerçekten hakkıyla girmiş olanlara hiçbir şey olmayacak. TİB kapatılmış ve TİB'in bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli ve teknik bütün imkanları BTK'ya devredilmiştir. Bugün hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde, Bakanlar Kuruluna davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır" diye konuştu.
 
"ÇEŞİTLİ KURUMLARDAN GELEN LİSTE BUGÜNKÜ KHK İLE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"
Bakanlar Kurulu'nda iki kanun hükmünde kararnamenin gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, "Bunlardan biri olan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. Bu KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır" diye konuştu.
 
"FETÖ'CÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE İRTİBATLI KURUMLARIN HAKLARI, MALİYE BAKANLIĞI’NDA"
Kurtulmuş, "670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı'nın uhdesine bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne tevdi edilmiştir" açıklamasında bulundu.
 
"2010 KPSS SINAVINDA SORULARI ÇALARAK MEMUR OLANLAR İHRAÇ EDİLECEK"
2010 KPSS'ye ilişkin Kurtulmuş, "670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle yaptığımız düzenlemede, 2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacaklar bulundukları sıfatları kullanmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.
 
"15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN SGK BORÇLARI SİLİNECEK"
15 Temmuz şehitleri ve gazilerine yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bu çerçevede bu şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecek aksaklıklar ortadan kaldırılacak. Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin feshi meselesi de bu KHK ile gündeme gelmiş kararlaştırılmıştır. GATA ve askeri hastaneler, Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi bu kararname ile düzenlenmiş."
 
"41 ÜNİVERSİTEMİZDEKİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN EMEKLİLİK YAŞINI 75'E ÇIKARTIYORUZ"
Kurtulmuş, "YÖK'ün talebi çerçevesinde, 2006 sonrasında kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67'den 72'ye çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75'e çıkarıyoruz. Ayrılan veya uzaklaştırılan öğretim elemanı açığı düşünüldüğünde böyle bir düzenleme gerekli olmuştur" dedi.
 
"KAMUDAKİ ALIMLAR EHLİYET, LİYAKAT, VATANA VE MİLLETE SADAKAT …"
Devlet kadrolarına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: "Devletin bütün kadrolarının 79 milyona açılması … Eğer devlet kapısında bir kariyer beklentisi içerisinde ise şeffaf 3 ölçüsü olmalı. Ehliyet, liyakat, vatana ve millete sadakat. Bunları esas alarak yeniden kamuda alımları bu şekilde değerlendirirsek doğrusu budur. O zaman zaten herhangi bir paralel yapılanmanın kamunun içine sızma imkanı ve ihtimali yoktur. Bu bir genel prensiptir."
 
Kurtulmuş, pilot açığına ilişkin düzenlemenin de yapıldığını belirterek, özel hareket polisi alımı ile ilgili sürecin de bu Kanun Hükmünde Kararname ile açığa kavuşturulduğunu kaydetti.

DHA