'Kurtuluş kadınları'ndan aşk tarifleri

6 Ocak'ta vizyona girecek 'Kurtuluş Son Durak'ın oyuncuları Tempo dergisi için aşkı anlattı. Altı kadın oyuncu "Her türlü şiddete karşıyız" diyor

Kurtuluş kadınlarından aşk tarifleri
29 Aralık 2011 Perşembe 08:33 tarihinde eklendi.

 

Demet Akbağ (Vartanuş): Âşıkken yaşadığınız her anın merkezinde o oluyor. Hiçbir şey sizi üzmüyor, her şey gelip geçici. Aşk için gerçeklikte bir şeylerden vazgeçmeseniz bile, düşüncede vazgeçiyorsunuz. Sonra da “Bunu da mı ona tercih ettim?” diye utanıyorsunuz. Ama sevdiğin insan, senin vazgeçmek istemeyeceğin şeyi bilir ve bunu senden istemez zaten. Aşkı için tahtından vazgeçen İngiltere Kralı 8. Edward’ın hikâyesine hayranım. 
 
Belçim Bilgin (Eylem): Aşk bence karşılaştığında, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladığın o kimyasal değişim. Aşk için asla kendimden vazgeçmem ama aşk için gittiğim yoldan vazgeçtim. Fransa’da kendi halimde sinema okuyacak bir öğrenciyken, her şeyi bıraktım ve buraya geldim. ‘Aşkı simgeleyen bir kare’ deyince gözümün önüne sonsuz bir görüntü geliyor. Bir ferahlık… Ama bir fotoğrafa sığdıramam. Yer yer çorak, yer yer yeşil ama hepsi aynı aşkta. Özlem, aşk, heyecan, fırtına. Bir şehir olacaksa “Paris” derim. Benim aşk karemde hiçbir şey tek çizgide değil, değişiyor her şey. 
 
Asuman Dabak (Füsun): Aşk için asla cana kıyma noktasına gelmem. İnsanlar aşkı yaşıyorsa, acısını da yaşamayı bilmeli. Maalesef bitiyorsa, onun da acısını sindire sindire yaşamalısın. Aşk için çok şeyden vazgeçebilirim. Gerçi işimden vazgeçmem için delirmem lazım. İşime aşkımı bildiği halde beni bu ayrıma getirirse… Bilemiyorum, aşk da ağır basabilir. 
 
Nihal Yalçın (Goncagül): Aşk için yaşadığım en büyük çılgınlık özgüvenimi kaybetmek oldu. Bence aşkın kadınlara en çok yaptığı şey bu. Bırakan, vazgeçen, hep kadın oluyor. Aşkın ölümsüzlüğü bazen çok aykırı geliyor. Bazen de “Neden olmasın?” diyorum. 
 
Ayten Soykök (Gülnur): Aşk kendi duyguna sahip çıkmaktır. Kendinle yüzleştiğin yerdir. Kendin gibi olduğun halde, karşındaki adam orada duruyorsa gerçek aşkı yaşarsın. Aşk için yaptığım en cesur şey evlenmekti. 
 
Damla Sönmez (Tülay): Aşk için yapacağım en çılgınca şeyi ben de merak ediyorum (gülüyor). Aşk için tiyatro ve sinemayı asla bırakmam. Onlar benim hayat tılsımlarım. Gerçek aşk bence egonu kaybetmektir. Yaşamak istediğim aşk dedemle babaanneminki gibi bir şey.