KURU CİLTLER İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ

Kuru ciltlere sahip olanlar için evde yapılabilecek pratik maske tarifleri

KURU CİLTLER İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ
17 Ekim 2016 Pazartesi 19:39 tarihinde eklendi.

Kuru Ciltler İçin Doğal Maskeler

Cilt son derece hassastır ve doğru bakımı uygulayarak pürüzsüz görünüm sağlamak gerekir. En hassas cilt tipi ise hiç kuşkusuz kuru ciltlerdir. Kuru cilde sahip olanlar normal ciltlere göre çok daha fazla bakım yapmalıdır.

Yeterince cilt yağı salgılanmadığı için kuru ciltler daha çabuk kırışabilir. Cilt ve cilt bakımı üzerine hanımların dünyası sitesinde daha bir çok faydalı bilgi bulabilirsiniz. Bu yüzden yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamak için sürekli nemlendirmek gerekir. Cildinizi nemli tutmanın yolu da düzenli olarak maske uygulamaktan geçer. Bunun için kuru ciltler için doğal maskeler ile nasıl cildinizi sağlıklı tutacağınız konusunda birkaç tüyoya ihtiyacınız var demektir.

İşte evde yapabileceğiniz pratik maske tarifleri ile kuru ciltler için doğal maskeler

Kaymak Maskesi Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler;

- Bir çay kaşığı kaymak

- Birkaç damla portakal yağı

- Bir çay kaşığı bal Bir kap içerisinde balı, portakal yağını ve kaymağı iyice karıştırın. Ve temiz cildinize bu karışımı sürün. 15-20 dakika sonra, maske kuruduğunda ılık süt ve pamuk ile bu maskeyi cildinizden temizleyin. 5 dakika sonra ise su ile durulayın.

Besleyici Bakım Maskesi Bu maske ihtiyacınız olan malzemeler ise şöyle;

- Bir tane yumurta sarısı

- Bir yemek kaşığı zeytinyağı

- Bir yemek kaşığı bal

- Bir kap içinde bütün malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra yüzünüze ve dekolte bölgenize bu karışımı uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi durulayabilirsiniz.

Nemlendirici Bakım Maskesi İhtiyacınız olan malzemeler;

- 1 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı yulaf içi

- 1 çay kaşığı bal Bir cezve içerisinde yulaf içi ve sütü karıştırıp kaynatın. Kaynattığın sütü bir köşede ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra ise bal ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika sonra ılık su ile durulayın.

Parlaklık Veren Maske İhtiyacınız olan Malzemeler;

- 1 tane elma - 1 yemek kaşığı krema Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra rendelenmiş elmanın üzerine krema ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı dekolte bölgenize ve yüzünüze iyice sürün. 10 dakika bekledikten sonra ise ılık su ile durulayabilirsiniz.

Bu makale hanımların dünyası katkılarıyla hazırlanmıştır.