''Kuru fasülyenin fiyatını da paralel yapı artırdı''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Merak etmeyin 'kuru fasulyenin de fiyatını paralel yapı artırdı.Zeytindeki spekülasyonu da paralel yapı yaptı' derler.Yağmur yağmıyor, kuraklık var. Yakında bunu da paralel yapıya bağlayabilirler." dedi.

Kuru fasülyenin fiyatını da paralel yapı artırdı
23 Ocak 2014 Perşembe 15:57 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

Destici, partisinin il binasında Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin İşgören'i basına tanıttı. Destici, burada yaptığı konuşmada, Hazine'den sadece Meclis'e giren partilere para yardımı yapılmasını sert bir dille eleştirdi. Destici, “Sadece üç parti alıyor. Milletin parası bu. Bir kere bu para çok fazla bir para. Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir para yok. Seçime 15 parti giriyor, yardımı üç parti alıyor. 180 trilyon AK Parti, 90 trilyon CHP, 45 trilyon MHP. Bakın burada nasıl anlaşıyorlar. Sessiz sedasız, şu anda bu paralar hesaplarına yattı. 315 trilyon para zehir zıkkım olsun.” diye ifade etti.

Kendilerinin, önce Maliye Bakanlığı’na başvurarak, hakları olan parayı istediklerini anlatan Destici, "Onlar ‘ret’ verdi, şimdi Danıştay’a gittik. Oradan da bireysel başvuru yaparak Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Bakalım PPK’lı milletvekillerinin tutukluklarının sona ermesi için Meclis'e gelmesi için ‘burada hak ihlali vardır’ diyen Anayasa Mahkemesi, ‘burada da hak ihlali var’ diyebilecek mi? Bunu da hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

"NE OLDU DA KURU FASÜLYE VE PATATES'İN FİYATI ARTTI?"

Destici, son günlerde Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntılara da değindi. Destici, şöyle konuştu: “Ne oldu da kuru fasulyenin fiyatı birden 12 liraya çıktı. Patatesin fiyatı birden 6 liraya çıkıyor. Şimdi zeytin üzerinde bir spekülasyon var. Bir de tarım bakanı diye orada bulunan zat çıkıyor ‘spekülasyon var’ diyor. ‘Spekülasyon yapılıyor’ diyor. Ya sen dün mü o bakanlık koltuğuna oturdun. 10 senedir o bakanlık koltuğunda oturuyorsun. Eğer spekülasyon varsa sen bostan korkuluğu musun kardeşim. Niye müsaade ediyorsun? Milletin her şeyini aldınız, soydunuz soğana çevirdiniz. Millet zaten et alamıyor, millet sucuk alamıyor, millet zaten pahalı gıdalar alamıyor. Millet kuru fasulye ile karnını doyurmaya çalışıyor. Şimdi kuru fasulyeye el attılar. Milletin sabah kahvaltılarında yediği şey zeytin. Şimdi zeytine el attınız. İnsanlar patates ile karınlarını doyurmaya çalışıyor. Patatese el attınız yani."

"KURU FASÜLYEDEKİ FİYAT ARTIŞI İLE KURAKLIĞI DA PARALEL YAPI YAPTI DERLER"

Destici, 17 Aralık sonrası görevden almalar ve her şeyin arkasında 'paralel yapı var' iddialarını da değerlendirerek, şöyle devam etti: "Bütün bunlar için de yakında, ‘kuru fasulyenin de fiyatını paralel yapı artırdı. Patatesin fiyatını da paralel yapı artırdı. Zeytindeki spekülasyonu da paralel yapı yaptı’ derler. Şimdi Allah’a şükür bir paralel yapımız var. Bu paralel yapı olmasaydı ya da sona ererse yeni bir düşman nereden bulacaklar bilmiyorum ama bence bulurlar. Çünkü siyaseti bu şekilde yapıyorlar, alışkanlık haline gelmiş. Bütün şey paralel yapı. Yağmur yağmıyor, kuraklık var. Yakında bunu da paralel yapıya bağlayabilirler. Ben söyleyeyim. Ama yağmurun yapmamasını, kuraklığın olmasını bir şöyle 20 sene geriye gitsinler, konuyla ilgili o dönemki iktidarı neyle suçluyorlardı bir onu akıllarına getirsinler. İnşallah ders alırlar, akıllarını başlarına alırlar diye düşünüyorum. Bugünkü iktidarın başında olanlar 20 sene önce o dönemin iktidarına ne söylemiş?"
 


CİHAN