Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal bir firmanın renkleri, çizgisi hatta yazı fontu dahi firmanın alanına göre şekillenir. Hizmet verilen sektör ise web tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken en büyük husus olarak kabul edilir.

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?
13 Kasım 2017 Pazartesi 09:04 tarihinde eklendi, 2.440 kez okundu.

Kurumsal bir firmanın renkleri, çizgisi hatta yazı fontu dahi firmanın alanına göre şekillenir. Hizmet verilen sektör ise web tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken en büyük husus olarak kabul edilir. Kurumsal web tasarım yapılırken öncelik; firmanın ayrıntılı bir analizinin çıkartılmasıdır.
 

Daha sonrasında ise kurumla alakalı bir strateji belirlenerek adım adım tasarıma başlanır. Firmanın kurumsal renkleri baz alınarak tasarlanan özgün bir web sitesi oluşturulduğu takdirde firmanın devamlılığı da bozulmamış olur. Sektör ve web sitesi birbiriyle uyumlu şekilde ortaya çıkarılmaz ise kafa karışıklığı yaratabilir. Örneğin bir banka için web sitesi oluşturulacak. İnsanlara güven veren görseller, renkler, yazı fontları ve bir tasarım oluşturulmalıdır. Bir anaokulu ile bankanın web sitesi birbirine benzer olamaz. Bu ayrım da sizi bir adım öne taşıyacaktır.


Bir Marka İçin Dijital Pazarlamanın Önemi Nedir?
 

Dijital pazarlama kapsamında yürütülen her bir çalışma, sizi web dünyasında öne taşıyan etkenler olacaktır. Peki Mucize Fikir bu çalışmaların hangisi ile sizi yükselmeye davet ediyor?
 

  • Web Tasarım
  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)
  • Grafik Tasarım
  • Dijital Pazarlama
  • Sosyal Medya Hesaplarının Yönetimi
  • Adwords Reklam Yönetimi
  • Mobil Tasarım
  • E-Ticaret
  • İçerik Pazarlama


Tüm bu alanların birbiriyle entegre şekilde ilerlemesi önemlidir. Örneğin kapsamlı bir SEO çalışması yapılıyor ve düzenli olarak blog içerikleri yazılıyor. Bu yazıları sosyal medya hesaplarında yayınlayabilir hatta geleneksel medyanın sunmuş olduğu reklam imkanlarından çok daha düşük bütçeler ile sponsorlu bağlantılar yapılabilir.
 

Sosyal Medya Yönetiminde Püf Noktalar
 

Sosyal medya yönetiminde birçok püf nokta vardır. Tıpkı web tasarım yapar gibi hesaplar, sektöre uygun bir şekilde düzenlenmelidir. Hesaplar içerisinde bir bütünlük olması da oldukça önemlidir. Örneğin Facebook profil resmi ve Twitter profil resmi aynı olmalıdır. Aksi takdirde kitlenizde bir kafa karışıklığı oluşturmuş olabilirsiniz.
 

Profillerin kendine has bir rengi olması da konsept çalışma yapmanızı sağlayacaktır. Profile hakim olan renkleri aynı tutarsanız göz yormayan ve bütünlüğü sağlayan gönderileriniz olacaktır