Kuş sağanağı devam ediyor !

Dünya yeni yıl gecesinden bu yana ardı arkası kesilmeyen hayvan ölümleri haberleri ile çalkalanıyor. Son olarak ABD’nin Lousina eyaletinde 500 kuş yola düştü, İsveç’te kargalar öldü

Kuş sağanağı devam ediyor !
06 Ocak 2011 Perşembe 11:02 tarihinde eklendi, 1.085 kez okundu.

 

ABD’nin Arkansas eyaletinde meydana gelen gizemli kuş ve balık ölümlerinden sonra, benzeri bir olay Louisiana eyaletinde görüldü. Arkansas’ta olduğu gibi Louisiana’da da gökyüzünden 500 kırmızı kanatlı kara tavuk düştü. Olayların benzerlerinin tüm dünyada görülmesi ise endişe yarattı.
 
Sırasıyla geçtiğimiz pazar günü Brezilya’nın Paranagua plajında yaklaşık 100 ton sardalya balığı, önceki gün Yeni Zelanda plajlarında yüzlerce “snapper” cinsi balık ve son olarak yine önceki gün ABD’nin Maryland eyaletinde tam 2 milyon balığın ölü bulunmaları global bir çevre felaketi ile karşı karşıya olunduğu ihtimalini gündeme getirdi.
 
Ölümlerin yaşandığı bölgelerde uzmanlar ölü hayvanları incelemeye alırken ölümlere fırtına, hastalık ve böcek ilacı gibi etkenlerin neden olabileceği ihtimali gündeme geldi.
 
Kuş ölümlerine neden olduğu düşünülen bir diğer senaryo yılbaşı gecesi atılan havai fişeklerin kuşlar üzerinde şok etkisi yaratması ve hayvanların bunun sonucunda geçirdikleri travma sonucu ölmeleri oldu. Kuş bilimciler bu travmanın dolu veya yıldırım etkeni ile de oluşabileceğini dile getirdiler.
 
İsveç’te 100’e yakın karga gizemli şekilde öldü (üstte). Lousina eyaletinde de yüzlerce kuş otoyola düştü. 
 
Akıl almaz teori: Flash Forward gerçek oldu!
Gizemli ölümlerin kesin nedeninin anlaşılamaması internette ve basında birbirinden farklı senaryoları gündeme getirdi. Olaylarla ilgili kurulan bir senaryoda, bu toplu ölümlerin ardında devletin olabileceği düşünülüyor. ABD’nin biyolojik ve elektro-manyetik silahlar üzerinde yaptığı düşünülen deneylerin ekolojik dengeyi bozduğu öne sürülüyor. Ölümler ile ilgili en akıl almaz teoriyi ise Flashforward adlı Amerikan dizisinin gerçek olduğunu söyleyenler öne sürdü. Dizide, tüm dünyada insanlar 137 saniye boyunca baygın kalıyor ve bu sırada geleceklerini görüyorlardı. Dizinin ilk bölümünde de gökyüzünden binlerce ölü kuş düşüyordu.

Milliyet