Kuşadası bayramı tam yaşadı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi tarihindeki en kalabalık Ramazan bayramını yaşadı. Yollar tıkandı, eğlence mekanları doldu.

Kuşadası bayramı tam yaşadı
10 Ağustos 2013 Cumartesi 18:49 tarihinde eklendi, 1.572 kez okundu.
Saat 20.00'den sonra Kuşadası'nda ekmek kıtlığı yaşandı. Kuşadası'na eğlenmek için gelen 51 aranan kişi de polis tarafından yakalandı. 
 
Kuşadası'nda, Ramazan bayramı öncesinde tüm oteller tamamen doldu. Bayramın 2'nci gününde ilçeye günübirlik tatil için akın edenler izdihama neden oldu. Kuşadası ilçe merkezinde trafik kilitlendi. Yoğun trafik en fazla ambulansları etkiledi. Dün saat 23.00 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndan bir hastaya müdahale için giden ambulans kilitlenen trafiğe takılınca sıkıntılı anlar yaşandı. 
 
Kuşadası'nın plajları da kalabalıktan nasibini aldı. Dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı'nda yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle öğleden sonra oluşan kalabalıkta herhangi olumsuzluğun yaşanmaması için polis ekipleri ile cankurtaranlar hazır bekledi. Davutlar Sevgi Plajı ile Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı da olağanüstü iki gün yaşadı. Milli Park'a bir günde 10 bine yakın aracın giriş yaptığı öğrenildi.
 
EKMEK YERİNE PATATES KIZARTMASI 
 
Çevre il ve ilçelerden gelenler restoranlara akın edince saat 20.00'den sonra ilçede ekmek sıkıntısı başgösterdi. Birçok restoran ekmek yerine yemeklerle birlikte patates kızartması verdi. Mezgit Restoran İşletmecisi Şükrü Çalışkan, "Bugün bayram diye her günkünden iki kat fazla ekmek aldım. Ekmekler tükendi. Hiçbir yerde ekmek bulamayınca çalışanları mahalle aralarındaki bakkallara gönderdik. Komşu restoranlarda da aynı sıkıntı yaşandı" dedi.
 
Gündüz plajları dolduran Kuşadası'ndaki yerli ve yabancı tatilciler gece Barbar Sokağı başta olmak üzere eğlence mekanlarına akın etti. Yabancı turistler aniden oluşan kalabalığa anlam veremezken, sabahın ilk saatlerine kadar çılgınca dans etti. Dans edecek yer bulamayanlar barların üzerine çıkarak, merdiven aralarında oynadı. 
 
Tatilcilerin bayramı huzur içerisinde geçirmesi için Kuşadası Emniyeti tüm birileriyle fazla mesai yaptı. Trafik ve asayiş birimleri kentin tüm girişlerinde kontroller yaptı. Sivil ve resmi ekipler özellikle yaya olarak halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile alışveriş merkezlerinde hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık, dolandırıcılık ve diğer asayiş olaylarına karşı gerekli tedbirleri aldı. Çeşitli suçlardan aranan 51 kişi yakalanarak gözaltına alındı.