Kuşadası’nda 19 Mayıs karada, havada ve denizde kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Kuşadası Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi. 19 Mayıs sebebiyle denizde jet ski, havada paraşüt gösterisi yapıldı.

Kuşadasında 19 Mayıs karada, havada ve denizde kutlandı
19 Mayıs 2013 Pazar 12:44 tarihinde eklendi.

Atatürk Meydanı'ndaki törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Belediye Başkanı Esat Altıngün, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Çolakoğlu, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Turistler, töreni ilgiyle takip etti. Atatürk anıtı önündeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkan en genç sporcu unvanını alan Aslı Alkış, daha sonra günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Törende ilçede çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Kuşadası Su Sporları Takımı, madalya töreninin ardından denizde jet skilerle gösteri yaptı. Paraşüt gösterisi de töreni izleyenlerden bol alkış aldı. Törenler, Kuşadası Emekli Öğretmenler Derneği'nin folklor gösterisi ile sona erdi. Folklor gösterisi, emekli öğretmenler tarafından yapıldı.

Sanatçı Şevval Sam, kutlamalar çerçevesinde bugün akşam saat 19.00'da Atatürk Meydanı'nda bir konser verecek.


CİHAN