Kuşadası'nda triatlon heyecanı

TRİATLON Spor Toto Kupası Türkiye Şampiyonası'nın final yarışları, Kuşadası'nda başladı. Çeşitli kategorilerde 463 triatlet, kıyasıya mücadelesi sürüyor.

Kuşadasında triatlon heyecanı
25 Eylül 2016 Pazar 12:38 tarihinde eklendi.
Türkiye Triatlon Federasyonu'nun, Kuşadası Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlediği Triatlon Spor Toto Kupası Türkiye Şampiyonası'nın final yarışları, bugün Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı. Saat 08.00'da yarışların startını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş birlikte verdi. İsmail Cem Barış ve Demokrasi Meydanı'nda başlayan yarışlarda 463 triatlet, A3 minikler, yıldızlar, gençler, elitler, paratriatletler ve yaş grupları kategorilerinde; süper sprint, sprint ve olimpik mesafelerde kıyasıya mücadele veriyor. Gün boyu sürecek olan final yarışlarında minikler 375 metre yüzecek, 10 kilometre bisiklet kullanacak, 2.5 kilometre koşacak. diğer kategorilerde ise sporcular, bir alt kategorinin iki katı yüzüp, pedal çevirip, koşacak.
 
Sabah saatlerinden itibaren spor tutkunlarının izlemeye başladığı yarışlarda, en kalabalık grubu oluşturan gençler ve elitler mücadelesi büyük alkış aldı. Sporcuların denize girerken limanda demirli dev kurvaziyer gemileriyle oluşturdukları güzel görüntüler yüzlerce fotoğraf tutkunu tarafından ölümsüzleştirildi.