Kuşadası'nda yelken şöleni

Aydın'ın Kuşadası İlçesi körfezi bugün yelkenlilerin yarışıyla renklendi, şenlendi.

Kuşadasında yelken şöleni
26 Ağustos 2013 Pazartesi 18:20 tarihinde eklendi.
 
Kuşadası Yat Kulübü (KAYK) ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) işbirliğinde düzenlenen 'KAYK - EAYK Kuşadası Yelkenli Yat Yarışı Setur Kuşadası Marina Kupası' deniz, yat, adrenalin tutkunlarını buluşturdu. Kuşadası'nda ilk kez düzenlenen polyester yelkenli yatlar koy içi şamandıra yarışına Kuşadası, İzmir ve Samos'tan 20 tekne katıldı.

Türkiye Yatçılık Federasyonu tarafından onaylı bir koy içi şamandıra yarışında yelkenliler Kuşadası Körfezi'nde muhteşem bir görüntü oluşturdu. KYAK Başkanı Gökhan Aydın, "Setur Kuşadası Marina sponsorluğunda ilki düzenlenen bu keyifli yarışta yelken takımları zafere ulaşmak için kıyasıya mücadele ediyor. Kuşadası'nın yatçılık ve marina hizmetlerinin tanıtılmasına katkı sağlayacak yarışımız, Kuşadası'nın Yelken Federasyonu onaylı ilk yarışma olma özelliği taşıyor.

İzmir, Kuşadası ve Samos'tan altı metreden büyük polyester 20 tekne katıldı. Yarış IRC Sınıfı bir, destek sınıfı iki olmak üzere üç ayrı sınıfta yapılacak. Her sınıfın ilk üçü belirlenecek" dedi.
 
Yelkenli teknelerin startını bir çok Kuşadalı, körfeze hakim Gazibeğendi Tepesi'nden ve devlet hastanesi kafeteryasından izledi.

DHA