'Kuşatma iddiası uydurmadır'

Meclis resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süleyman Şah türbesinin kuşatıldığı iddiası uydurmadı' dedi. Erdoğan yarınki tezkere oylamasının ardından güvenlik zirvesini toplayacak.

Kuşatma iddiası uydurmadır
01 Ekim 2014 Çarşamba 20:30 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’nin kuşatıldığı iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Süleyman Şah Türbesi’nin kuşatıldığı iddialarının uydurma olduğunu belirten Erdoğan, “Yani şuanda Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nin atacağı adım, tavır bellidir bu konudaki hassasiyetimiz zaten korunmaktadır.” diye konuştu. 
 
Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 24. Dönem 5. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tezkereye hayır oyu kullanacağız açıklamasında bulundu neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna Erdoğan, “Burada grupların kanaatleri üzerinde benim yorum yapmam doğru olmaz. Bu yanlış. Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbest. Yarın tezkere ile ilgili gerek hükümetimiz gerek grubu olanlar kanaatlerini açıklayacaklar. Bende cumhurbaşkanı olarak kanaatimi bugün açıkladım. Zaten kanaatimin hangi istikamette olduğu herhalde bugün yapmış olduğum konuşmada çok açık net bellidir. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Çünkü Birleşmiş Milletler genel kurulunda da görüştük. Burada içinde olduğumuz bir NATO var. Öbür tarafta da tehdit altında olan ülke konumundayız. Bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız gerekiyor. Şuana kadarda yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya gelindi. Temenni ederim ki yarın parlamentomuz bu konuda hükümetimizin düşüncelerini göz önüne alarak gönderdiği tezkere göz önüne alınarak bir karar verilecektir. Bu karardan sonrada bizim ayrıca bir toplantımız olacak. Meclis kararını verdikten sonra bir toplantımız olacak.” cevabını verdi. 
 
Hükümet üyeleriyle ne zaman görüşeceksiniz, tezkereden sonra ilk adım ne olacak yol haritası nedir? şeklindeki sorulara Erdoğan, “Detayları arkadaşlar şuanda belirliyor. Şuanda onları konuşmak olmaz. Parlamentodaki tezkere oylanmasından sonra. Şuanda tam olarak tabi benim genel kuruldan sonra bazı devlet başkanları ve hükümet başkanlarıyla yaptığımız görüşmeler var başbakanımızın dışişleri bakanlarımızın yaptığı görüşmeler var ama bu görüşmelerin içeriği şuanda konuşulamaz daha sonra paylaşılır.” ifadelerini kullandı.
 
Başka bir gazetecinin “Süleyman Şah türbesinin IŞİD tarafından çevrelendiğine yönelik bir iddia var buna yönelik neler söylersiniz?” sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi: “Bunların hepsi şuanda uydurma şeyler. Yani şuanda Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nin atacağı adım, tavır bellidir bu konudaki hassasiyetimiz zaten korunmaktadır.”