Kuşlar için ekmek ağacı

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kar yağışıyla birlikte açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Uludağ yolu ve civarındaki hayvanlara yem atıyor.

Kuşlar için ekmek ağacı
10 Ocak 2013 Perşembe 21:16 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

 

BESAŞ'la yapılan işbirliği çerçevesinde bu kurumdan sağlanan ekmekler haftanın iki günü hayvanların aç kalmaması için belli noktalara ve kuşlar için de ağaçlara asılıyor.
 
Bursa'da yoğun kar yağışı Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Özellikle Uludağ yolu üzerinde yoğun kar yağışı nedeniyle, hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün her yıl uyguladığı kar yerden kalkana kadar sahipsiz hayvanlara mama dağıtımı projesi bu yılda devam ediyor. Hüseyinalan, Yiğitali ve Kirazlı köyleri civarında ekmek ve mama dağıtılırken sadece köpek ve kedilerin dışında kuşlar için de ağaçlara ekmek asıldı. Ağaçlar ekmeklerin asılmasının ardından adeta ekmek ağacına dönerken, kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar da aç kalmaktan kurtuldu. Salı ve perşembe günleri Uludağ yolu ve civarında kar eriyinceye kadar doğada sahipsiz hayvanlara yiyecek bırakılacağı vurgulandı. Ayrıca zarar görmüş ve bakımsız halde bulunan hayvanlar ise barınağa götürülüp 15 günlük tedavilerinin ardından sahiplenmek isteyene verilecek. Sahiplenmeyen hayvanlar ise yeniden doğaya bırakılacak.

DHA