Kütahya'da nefes kesen tatbikat

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, muhtemel bir bomba saldırısına karşı hazır olduğunu, uyguladığı tatbikatta gösterdi.

Kütahyada nefes kesen tatbikat
24 Ocak 2013 Perşembe 20:06 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

 
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, senaryo gereği düzenlediği tatbikatta, muhtemel bir terör olayına karşı tedbirlerini kamuoyu ile paylaştı.
 
Senaryo gereği iki kişinin, Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan otobüs durağına paket bıraktıkan sonra 43 DT 678 plakalı otomobil ile kaçtığı, nöbetçi kulübesinde bulunan polis memuruna bildirildi. Vatandaş ile otobüs durağına giden polis, durakta bekleyen vatandaşları uzaklaştırdı.
 
Muhtemel bir bomba saldırısı olabileceği ihtimalini düşünen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olay yerini çevirerek caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Bu esnada gelen bomba imha uzmanı paketi, fünye ile patlatmak üzere hazırlıklarına başladı.
 
Araç plakası ve vatandaştan alınan eşkal doğrultusunda araç ve içerisindeki şüpheliler, Bereket Sanayi Sitesi içerisinde tespit edilerek kovalandı. 4 kilometre süren kovalamacanın ardından, Kütahya Belediyesi fuar alanına kaçan şahıslarla çatışmaya giren polis, 1 şüpheliyi ölü, 1 şüpheliyi de yaralı olarak ele geçirdi.
 
"KÜTAHYALILAR HUZURLA HAYATLARINA DEVAM EDEBİLİRLER"
 
Tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, muhtemel bir terör olayına karşı personelin canlı tutulması ve eksikliklerin ölçülmesi adına bu tür tatbikatları ciddiye aldıklarını belirtti. Akbıyık, şunları kaydetti:
 
"Öğrendiğimiz birçok pratik şeyleri hayata geçirmek zor. Büyük bir organizasyon istiyor. Reflekslerimizin sürekli canlı tutulması ve arakadaşlarımızın kabiliyetlerinin ölçülmesi adına bunları zaman zaman denemek gerekiyor. Bu denemelerde de kendi eksiklerimizi ve kabiliyetlerimizi gerçek olaylarda olmuş gibi sergileyerek görüyoruz. Bunda kendi adımıza alacağımız çok dersler var. Arkadaşlarımızın yetişmesi, soğukkanlılıkla müdahale edilmesi adına bu tatbikatları önemsiyoruz. Kütahya'da böyle birşey yok ama her türlü saldırılara ve terör eylemlerine hazır olduklarını görüyoruz. Kütahyalılarımız, huzurlu bir şekilde hayatlarına devam edebilirler."

CİHAN