Kütahya'da okul inşaatında gerginlik

Kütahya'nın Emet ilçesinde, okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Polis, ve jandarma ekipleri, taş ve sopalarla birbirlerine saldıran taraflara müdahale etti.

Kütahyada okul inşaatında gerginlik
13 Mart 2012 Salı 22:56 tarihinde eklendi, 1.015 kez okundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, başka illerden gelerek Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan iki işçi ile ilçe halkından bir grup genç arasında, yolda birbirlerine omuz atma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Bu kişiler, bir süre kavga ettikten sonra ayrıldı. 
    
Kavgaya karışan gençler, arkadaşlarını toplayarak işçilerin çalıştığı şantiye alanına gitti. Yaklaşık 20 işçi ile gençler arasındaki kavga, olayı öğrenip gençlere destek olmak amacıyla 200'ü aşkın kişinin şantiyeye gelmesiyle büyüdü. 
    
Şantiyeye taş atıp işçilerin konakladığı konteyner ve çadırları ateşe veren gruba, Kütahya'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma timleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ekipler, grupları ayırarak kalkanlarla güvenlik koridoru oluşturdu. 
    
Olay yerine gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, megafonla anons yaparak halkı sakinleştirmeye çalışırken, rastgele atılan taşlar nedeniyle bir polis aracında hasar oluştu. 
    
Güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen çevrede toplanan vatandaşların uzaklaşmadığı gözlendi. 
    
İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait binada tutulan işçilerin daha güvenli bir yere nakledileceği, yaralanan ya da gözaltına alınan kişi olmadığı bildirildi.