Kütahya’da yağmur can aldı

Kütahya'da güvenlik önlemi alınmayan elektrik trafosu 17 yaşındaki bir gencin ölümüne sebep oldu.

Kütahyada yağmur can aldı
14 Eylül 2014 Pazar 22:01 tarihinde eklendi, 2.182 kez okundu.
Sağanak yağıştan korunmak için ev saçaklarının altında ilerleyen Resul Pekuslu, sokağın sonundaki trafoya tutunması sonucu elektrik akımına kapıldı. Gölü andıran su içine düşen genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
 
Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası Sultanbağı, Yunusemre, Cumhuriyet, Bahçelievler, Servi Mahallesi ile ana arterlersularla kaplandı. Otomobiller su içerisinde kaldı. Yağışın dinmesiyle araç sahipleri yolda kalan araçlarının içini kendi imkanları ile temizlerken şehir merkezinde de elektrikler kesildi.
 
"KİMSE YARDIM EDEMEDİ"
 
Menderes Caddesi'nde Barboros Sokak üzerinde yağış nedeniyle ev saçaklarından ilerleyen Resul Pekuslu(17) sokağın sonundaki trafoya tutunması ile trafodaki elektrik akımına kapılarak yere düştü. Arkadaşları ve çevredeki vatandaşların gözleri önünde 30 dakika yerde yatan Pekuslu’ya kimse müdahale edemedi.
 
Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye ait ekipler tarafından mahalle trafosundan elektriğinin kesilmesi ile 112 Acil servis ekipleri yaralı genci polis yardımı ile ambulansa taşıdı. Pekuslu, sağlık ekiplerinin olay yerindeki tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 17 yaşındaki Pekuslu’nun Kılıçarslan Lisesi son sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, yağış nedeniyle Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi’ne yağmur suyu dolması sebebiyle karakol geçici olarak Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki binalarda faaliyet göstermeye başladı. 
 
Bu arada Kütahya Adliyesi çatısına düşen yıldırım maddi hasara yol açtı.