Kuveyt'in bağımsızlık günü kutlandı

Kuveyt'in 52. Bağımsızlık Günü ve 22. Kurtuluş günü kutlandı.

26 Şubat 2013 Salı 18:58 tarihinde eklendi.

 

Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Duayen Başkonsolos Şeyh Fahad Salim Alsabah'ın ev sahipliğinde yapılan kutlamaya aralarında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 
 
Vali Hüseyin Avni Mutlu, kutlama vesilesi ile Cihan'a yaptığı açıklamada Türkiye ile Kuveyt arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkisine dikkat çekti. Mutlu, "Ülkeler arası ve halklar arası ilişkilerde en numune en örnek düzeyin bulunduğu Kuveytli kardeşlerimizin gecesinde birlikte olmak çok güzel. Tabi, değerli başkonsolosumuzun çalışmaları, zaten tarihten gelen çok güçlü bağlarımız, kardeşlik bağlarımız itibariye Kuveyt ile olan ilişkilerimizi her fırsatta geliştiriyoruz. Bu dostluğu bu kardeşliği ebedi kılmak bütün dileğimiz. Bugünde bu vesileyle Kuveytimizin resepsiyonunda birlikteyiz. Dua ediyoruz kardeşlerimize, Kuveytimize. İnşallah refahları artsın. Kardeşliğimiz devam etsin ve daha fazla ilişkilerimizi geliştirelim. Bu akşam bizde bağımsızlık gününün mutluluğunu paylaşıyoruz." şeklinde konuştu. 
 
Kuveyt Başkonsolosu Şeyh Fahad Salim Alsabah da 2013'ü 'Türkiye’nin zamanı' diye nitelerken, Türkiye ile Kuveyt arasında ticaret, kültür ve sanayi ilişkileri anlamında 31 anlaşma bulunduğunu ve bunların 13’ünün ekonomik anlaşmalar olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileri taşımak istediklerini aktaran Alsabah, "Sayın Cumhurbaşkanı, Kuveyt Emiri ile buraya gelecekler. Ankara’da 2 günlük programdan sonra İstanbul’da olacaklar. Anlaşmalar imzalanacak.

Diplomatik ilişkilerde daha iyi bir şekilde gelişmiş olacak." bilgilerini verdi. 

CİHAN